Suomen U20 naiset historiallisella 6. sijalla maailmancupin joukkuekilpailussa Espanjassa

2.2.2016 Tulos on Suomen kautta aikojen paras MC-joukkuetulos. Suomi voitti ankkurina miekkailleen Sofia Tauriaisen taistelun tuloksena pisteellä huippumaan Puolan.

Suomen voitokkaassa joukkueessa miekkailivat Tauriaisen lisäksi Sara Salminen, Linn Sundqvist ja Ilona Syvälä.

Suomen ensimmäisen pudotuskierroksen vastustaja Puola (ranking 8) kuuluu miekkailun huippumaihin. Ilona Syvälä ja Sara Salminen aloittivat tasaisesti, mutta ottelun keskivaiheilla Suomi oli jo 5 pisteen tappioasemassa. Joukkueen kapteeni Sofia Tauriainen lähti viimeiseen otteluun tappiotilanteesta 31-36 Puolan ankkurina toiminutta kokenutta MM-mitalistia Anna Mroszczakia vastaan. Tauriainen kuroi vahvalla miekkailulla eron umpeen pisto kerrallaan ja otteluajan umpeutuessa tilanne oli tasan. Jatkoajalla Tauriainen ratkaisi ottelun terävällä vastahyökkäyksellään ja Suomi voitti upeasti Puolan 42-41 ja selvisi ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon MC-tasolla.

Puolivälierässä vastaan asettui USA (ranking 3), joka oli Suomen naisille vielä liian kova vastustaja ja voittolukemat kirjattiin USA:lle 45-24. USA siirtyi mitaliotteluihin ja Suomi taisteli sijoista 5.-8.

Sijoitusotteluissa Suomi voitti hienosti Viron jännittävässä ottelussa pistoin 45-42, mutta hävisi Saksalle 29-45. Lopputuloksissa Suomi hienosti 6. Kilpailun voitti Italia.

Tarkemmin kilpailusta voi lukea tästä >

Suomen tyttöjen seuraava joukkuetaistelu käydään Novi Sadin EM-kilpailuissa maaliskuun alussa ja MM-kilpailut Ranskan Bourgesissa huhtikuun alussa. 

U20 naisten Burgosin maailmancupin joukkuekilpailun tulokset:

1. Italia
2. Egypti
3. Venäjä
4. USA
5. Saksa
6. Suomi (Sara Salminen, Linn Sundquist, Ilona Syvälä, Sofia Tauriainen)
18 joukkuetta

« Takaisin