Suomen nuoret kahmivat PM-mitaleja. Suomi noussut nuorissa Pohjoismaiden ykkösmaaksi

8.10.2015 Suomen nuoret kalpamiekkailijat saavuttivat Kaunasin nuorten PM-kilpailuissa yhteensä 10 mitalia. Mitalivertailussa kalpamiekkailun suurmaat Viro ja Ruotsi jäivät Suomen taakse.

Seurojen nuorisotyö ja yhteistyö tuottaa tulosta
Liiton nykyinen maajoukkuejärjestelmä luotiin kolme vuotta sitten. Uuden järjestelmän myötä yli seurarajojen ulottuva yhteistyö käynnistyi laajemmassa mittakaavassa. Yhteisharjoittelua on kehitetty periaatteella ”parhaat harjoittelevat yhdessä”. ”Positiivista kehitystä tapahtuu laajalla rintamalla. Merkittävää on, että nuorten kärki sekä laajenee että taso nousee. Meillä on jo kovaa kilpailua nuorten arvokilpailujen edustuspaikoista”, iloitsee liiton toiminnanjohtaja Lena Tallroth-Kock.

Kaunasin PM-kisat Suomen juhlaa
Kaunasin PM-kilpailuissa U20 sarjassa miekkailuseura Habdan viimeistä juniorivuotaan miekkailevat Ilona Syvältä ja Valter Mickwitz taistelivat kumpikin sekä henkilökohtaisen että joukkue PM-mitalin. Syvälä voitti upeasti kultaa U20 tytöissä ja oli ratkaisevassa roolissa kun Suomen joukkue voitti jännittävässä ratkaisuottelussa Ruotsin niukasti 43-42. Mickwitz puolestaan sijoittui kaksi kertaa U20 poikien PM-hopealle. Henkilökohtaisessa kilpailussa Mickwitz selvisi loppuotteluun voitettuaan puolivälierässä Ruotsin hallitsevan EM-mestarin Linus Islas Flygaren.

U17 sarjassa Espoon Miekkailijoiden Joonas Savelainen ja Julia Fogde miekkailivat pronssia. U15 sarjassa Suomi otti poikien sarjassa kaksosvoiton kun Helsingin Miekkailijoiden Julius Jutila voitti finaalissa Espoon Miekkailijoiden Pyry Pahkalan. Tyttöjen U15 sarjassa Espoon Miekkailijoiden Outi Jaakkola voitti kultaa ja Turun Miekkailijoiden Rilla Ritakallio nappasi pronssia.

Suomella oli nuorten PM-kisoissa yhteensä 66 henkilökohtaista kilpailustarttia. Jaossa olevista mitaleista Suomi sai kolmanneksen. PM-tulokset tässä alla.

Suomen kv. tulokset olleet nousussa jo usean vuoden

Suomen nuorten läpimurto kv. tasolla alkoi 2008 kun Teemu Seeve voitti U17 EM kultaa. Pari vuotta myöhemmin Alexander Lahtinen voitti U20 MM hopeaa ja Catharina Kock U23 EM hopeaa. Teemu Seeve ja Valter Mickwitz ovat onnistuneet voittamaan U20 poikien MC-osakilpailun.

Niko Vuorinen on sijoittunut hyvin useassa arvokilpailussa, parhaana sijoituksena EM-kilpailun 10. sija vuonna 2014. Bakun Euroopan kisoissa kesällä 2015 Vuorinen oli jo 5. ja Kock 8.  

Lisätietoja....

----------------------

NUORTEN PM-TULOKSET 2015, kalpa

U20 tytöt:
1. SYVÄLÄ Ilona Suomi
2. MÅRTENSSON Elvira Ruotsi
3. AZIZOVA Madina Viro ja HANSSON Kristina Ruotsi

U17 tytöt:
1. LOIT Karoliine Viro
2. MÅRTENSSON Elvira Ruotsi
3. FOGDE Julia Suomi ja VILCANE Jana Latvia

U15 tytöt:
1. JAAKKOLA Outi Suomi
2. JEFIMOVA Maria Viro
3. RITAKALLIO Rilla Suomi ja CHRISTENSEN Tabita Tanska

U20 pojat:
1. ESKOV Ruslan Viro
2. MICKWITZ Valter Suomi
3. ISLAS FLYGARE Linus Ruotsi ja NILSSON Erik Ruotsi

U17 pojat:
1. GEDZO Andzhei Viro
2. MANCEWICZ Bartlomiej Ruotsi
3. SAVELAINEN Joonas Suomi ja HANSSON Rasmus Ruotsi

U15 pojat:
1. JUTILA Julius Suomi
2. PAHKALA Pyry Suomi
3. PREDE Oliver Viro ja DYRSETH Brage Norja

U20 joukkue tytöt:
1. SUOMI - Selma Mustonen, Sofia Tauriainen, Sara Salminen, Ilona Syvälä
2. RUOTSI
3. VIRO

U20 joukkue pojat:
1. VIRO
2. SUOMI - Axel Wilhelmson, Valter Mickwitz, Jaakko Paavolainen, Oliver Mattsson
3. RUOTSI

« Takaisin