Suomen nuoret hyvään kokonaistulokseen U17 EM-kilpailuissa Serbiassa

4.3.2016 Sekä tyttöjen että poikien joukkueet onnistuivat hyvin ja sijoittuivat upeasti joukkuekilpailuissa. Kummatkin joukkueet voittivat ensimmäisen kierroksen ottelunsa ja pääsivät taistelemaan 16 parhaan joukossa kaikista sijoituksista.

Miekkailun nuorten U17 EM-kilpailut on käyty Serbian Novi Sadissa. Suomi osallistui ennätyssuureen kisaan (yli 1000 osallistujaa) täydellä kalpajoukkueella.

Suomen U17 kalpatytöt miekkailivat upeasti 11.sijalle EM-joukkuekilpailussa.

32-cupissa kaatui Sveitsi taktisesti jännittävässä ottelussa osumin 43-39. 16-cupin sijoitusottelussa Suomi kohtasi vahvan ennakkosuosikin, Saksan, joka voitti ottelun kokeneella joukkueellaan osumin 45-31. Seuraavassa sijoitusottelussa (sijat 9.-16.) tytöt taistelivat voiton Sloveniasta osumin 45-40. Voitollaan Suomi siirtyi miekkailemaan sijoista 9.-12. Puolan rutinoitunut joukkue ei antanut Suomelle yllätysmahdollisuuksia, Puolalle kirjattiin selvä voitto osumin 45-27. Viimeisessä sijoitusottelussaan Suomen tytöt voittivat Iso-Britannian osumin 45-40. Lopputuloksissa Suomi oli 11.

Suomen kalpatyttöjen U17 EM-joukkueessa miekkailivat Julia Fogde, Outi Jaakkola, Rilla Ritakallio ja Hannah Saavalainen.

Suomen U17 kalpapojat ylsivät hienosti 14.sijalle EM-joukkuekilpailussa

32-cupissa kaatui Tanska selvästi osumin 45-21. Ensimmäisessä 16-cupin sijoitusottelussa Suomi antoi täyden vastuksen kisan yhdelle ennakkosuosikille, Venäjälle. Vielä 5. ottelukierroksella Suomi johti yllättäen osumin 14-13, mutta sitten Venäjä kasvatti vähitellen johtoansa pisto kerrallaan voittaen jännittävän joukkueottelun osumin 39-31.

Seuraavassa ottelussaan Suomi kärsi tappion Valko-Venäjälle osumin 39-45, minkä jälkeen Suomi kukisti selkeästi Iso-Britannian osumin 45-32. Viimeisessä sijoitusottelussa (sijat 13.-14.) Tsekki voitti Suomen 45-37.

Suomen kalpapoikien U17 EM-joukkueessa miekkailivat Oskar Kiljander, Joonas Savelainen, Topias Tauriainen ja Jüri Tihane.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa Espoon Miekkailijoiden Topias Tauriainen ja Outi Jaakkola saavuttivat parhaat suomalaissijoitukset. Tauriainen oli lopputuloksissa 27. ja Jaakkola 37.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaista alkaen U20 kalpasarjoilla.