Suomen naiskolmikolla kovat vastustajat EM-kisoissa

18.6.2018 Koko Suomen naiskolmikon henkilökohtainen kisa kalpamiekkailun EM-kilpaiuissa Serbian Novi Sadissa päättyi 64-kaavion otteluihin. Kolmikko sai vastaansa todella kovia nimiä maailman huipulta heti alkuerien jälkeen

Inka Mikkilä koki tappion FIE-rankingin kolmoselle ja kaksinkertaiselle joukkuekilpailun MM-pronssinaiselle Italian Mara Navarrialle 3-15.

Michaela Kock puolestaan putosi rankingseiskalle, viime vuoden MM-kisojen henkilökohtaisen sekä joukkuekilpailun MM-hopeanaiselle Puolan Ewa Nelipille 15-8.

Anna Salmisen puolestaan pudotti jatkosta Unkarin Anna Kun 15-13. 

Michaela Kockin loppusijoitus oli 43:s, Anna Salmisen ja Inka Mikkilän 55:s. Alkuerissä Kock otti neljä otteluvoittoa ja Mikkilä sekä  Salminen kaksi.

Michaela Kock:
- Ottelut alkoivat hyvin, vaikka hieman jännittikin ja sain neljä voittoa alkuerissä. Valitettavasti heti tuli MM-hopeamitalisti vastaan ja hän oli tällä kertaa vahvempi. Nyt jatketaan treeniä ja valmistaudutaan torstain joukkuekisaan.

Anna Salminen:
- Tämänpäiväinen kisa ei lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla. Alkuerissä onnistuin voittamaan vain kaksi matsia kuudesta. Miekkailu kuitenkin parani loppua kohden, joten pudotusotteluuni lähdin hyvin sekä luottavaisin mielin. Entuudesta tuntematon unkarilaisvastustaja oli kova, mutta sain napattua pisteitä sieltä täältä ja matsi menikin pitkään minun johdossa. Loppuun unkarilainen kuitenkin kiristi tahtia ja sai parin pisteen johdon, jota en enää saanut kirittyä kiinni. Tappio harmittaa todella paljon, mutta kisasta jäi kuitenkin jotain käteen, joten tästä on ihan hyvä jatkaa kohti joukkuekisaa.

Inka Mikkilä:
- Olen ihan äärettömän tyytyväinen. Ennakkotavoitteet täyttyivät kaikki. Alkuerissä sain miekkailtua todella järkevästi ja rauhallisesti. Heti ensimmäisestä matsista irtosi voitto viime vuonna Suvi Lehtosen pudottanutta kreikkalaista vastaan. Lopulta sain kerättyä kaksi voittoa ja muutaman tiukan tappion muun muassa Viron kovaa Katrina Lehistä vastaan vain 2-3. Pudotusottelussa tuli vastaan sitten kovempaakin kovempi vastustaja ja tuloskin oli sitten sen mukainen. Sain kuitenkin yhden timanttisen jalkapiston, mihin olen erittäin tyytyväinen.
- Kokonaisuudessaan hyvä kisa minulta. Viime vuoden sijoitus ja oma miekkailu paranivat selvästi. Lisäksi sain toiveideni mukaisesti ottaa kunnolla pataan yhdeltä maailman kovimmista miekkailijoista.

Miesten joukkuekilpailu on ohjelmassa keskiviikkona ja naisten torstaina. Miehet on rankattu 16:nneksi ja naiset 14:nneksi.

-----
Toni Flink

Kuva: Augusto Bizzi

« Takaisin