Suomen kalpamiekkailijat jäivät ilman voittoja Moskovan MM-loppukilpailussa

15.7.2015

Miekkailun MM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona miesten ja naisten kalvan 64 parhaan miekkailijan loppukilpailulla. Keskiviikon karsinnasta neljä suomalaismiekkailijaa oli hienosti selvinnyt MM-loppukilpailuun; Helsingin Miekkailijoiden Alexander Lahtinen, Niko Vuorinen ja Michaela Kock sekä miekkailuseura Habdan Anna Salminen.

Kaksi kertaa peräkkäin MM-kilpailuissa 16-joukkoon miekkaillut Niko Vuorinen ei tällä kerta onnistunut uusimaan hienoja MM-tuloksia. Vuorinen joutui muiden suomalasimiekkailijoiden tapaan taipumaan jo heti ensimmäisen kierroksen pudotusottelussa.

Vuorinen johti ottelun alkua Ukrainan Anatoliy Herey vastaan 3-1 mutta vastustaja tasoitti ja meni ohi ja piti johtonsa loppuun saakka. Useaan otteeseen Vuorinen pääsi jo piston päähän, mutta ottelun lopputulos kirjattiin ukrainalaiselle 15-12.

Nuori 20-vuotias Anna Salminen hävisi pudotusottelunsa Ranskan Coraline Vitaliselle selvin numeroin 15-4. Mutta kyseessä on nuoren Salmisen ensimmäinen sijoitus naisten sarjan 64-parhaan joukkoon. Lopputuloksissa hän oli hienosti 40.

Alexander Lahtisen vastustaja USA:n Bratton meni heti ottelun alussa kolmen piston johtoon ja vaikka Lahtinen sai kiinni ottelun kulusta ei hän onnistunut kuromaan vastustajan johtoa umpeen. Ottelu päättyi vastustajalle 15-11 .

Michaela Kock puolestaan pysyi Romanian Ana Maria Branzan tahdissa ottelun ensimmäisen erän ja johti tauolla ottelua 5-3, mutta sitten maailmanranking 3. vei kokemuksellaan ottelun ja loppulukemat kirjattiin 15-7 romanialaiselle.