Suomen 5-ottelunaiset hyviin sijoituksiin Barcelonassa

8.2.2016 Espanjan avoin mestaruuskilpailu oli samalla kevään toinen olympiakarsintakilpailu

Eevi Bengs ja Laura Salminen ylsivät hyville sijoille Espanjan avoimissa mestaruuskilpailuissa Barcelonassa. Kovatasoisessa kilpailussa oli mukana naisia 17:sta eri maasta kun jaossa oli himoittuja olympiarankingpisteitä.

Suomen naiset aloittivat vahvasti omalla tasollaan altaassa uiden omien ennätyksiensä tuntumaan ja jatkoivat hyvällä miekkailulla, jossa Bengs kahmi 24 voittoa ja Salminen 22 voittoa. Molemmat ratsastivat 282p ja ratkaisevaan ampumajuoksuosuuteen naiset lähtivät sijoilta 5. (Salminen) ja 9. (Bengs). Herkässä ampumajuoksussa sijoitukset kääntyivät toisin päin ja maalissa Bengs 8. sijalla ja Salminen 11. sijalla. Kilpailun voitti Kanadan Melanie McCann.

Kahden hyvin sujuneen kilpailun jälkeen (Budapest ja Barcelona) naisten on hyvä jatkaa kohti olympiakevättä. Maailmancup-kausi alkaa parin viikon kuluttua Egyptin Kairosta, jolloin suomalaiset jatkavat olympiapaikkojen metsästystä.