Suomelta komea 15 miekkailijan joukkue nuorten EM-kilpailuihin Serbiaan

25.2.2022 Suomen joukkue on 15 urheilijan kokoinen U17- ja U20 -ikäluokkien miekkailun EM-kilpailuissa Serbian Novi Sadissa helmi-maaliskuun vaihteessa. Kilpailut käynnistyvät 26.2. ja päättyvät 7.3.

Suomen joukkueessa on 13 kalpamiekkailijaa ja kaksi säilämiekkailijaa. Kaikkiin kalpasarjoihin Suomi saa mukaan myös joukkuekilpailuun joukkueen.

Joukkueeseen nimetyt kalpamiekkailijat osallistuvat sekä henkilökohtaisiin että joukkuekilpailuihin. Säilämiekkailijat osallistuvat henkilökohtaisiin kilpailuihin.

Suomen joukkueenjohtajana toimii Minna Lehtola ja EFC:n nimeämänä tuomarina Dimitar Pruginic.

Edellisissä ikäluokkien EM-kilpailuissa 2020 Kroatiassa paras suomalaissijoitus oli henkilökohtaisessa kilpailussa Joona Rantasen 43:s tila U17-kalvassa ja joukkueista paras oli U17 poikien 14:s tila.

Suomen kisajoukkue:
U17 kalpa tytöt:  Inka Pallasvesa, Emma Hämäläinen, Minea Ojala, Moa Lundell
U17 kalpa pojat: Ilkka Koski, Einar Rantala, Henri Markkula, Kerkko Järvi 
U20 kalpa tytöt: Inka Pallasvesa, Vilma Vehviläinen, Emma Hämäläinen, Moa Lundell 
U20 kalpa pojat: Joona Rantanen, Robert Kykkänen, Pyry Pahkala , Akseli Heinämaa 
U20 säilä tytöt: Sara Salminen
U20 säilä pojat: Sami Vuento

Suomen joukkueen kisa-aikataulu:
la 26.2. U20 säilä pojat
su 27.2. U20 kalpa tytöt 
ma 28.2. U20 kalpa pojat, U20 säilä tytöt
ti 1.3. U20 kalpa tytöt joukkue
ke 2.3. U20 kalpa pojat joukkue
pe 4.3. U17 kalpa tytöt 
la 5.3. U17 kalpa pojat
su 6.3. U17 kalpa tytöt joukkue
ma 7.3. U17 kalpa pojat joukkue

Suomalaismiekkailijoiden ennakkoajatuksia EM-kilpailuista

Ilkka Koski:
- Olen lähdössä kisaan avoimin mielin ja voitontahtoisena.  Nämä ovat ensimmäiset EM-kilpailuni, joten pidän tavoitteet realistisina, mutta silti korkealla. 
- Olen käynyt treenaamassa Turun ja Espoon miekkailusaleilla aktiivisesti ja pyrkinyt hiomaan itseäni kisakuntoon. Odotan menestyväni hyvin kilpailussa ja koen että taitoni voivat riittää korkeallekin asti.

Sara Salminen:
- Olen positiivisin mielin lähdössä kisaan, vaikka jännittääkin aika paljon. Lähden hakemaan kokemusta ja yritän tehdä parhaani. Valmistaudun kisaan suunnittelemalla mitä lähden hakemaan otteluista.

Inka Pallasvesa:
- Valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin. Olin Virossa valmistautumisleirillä, jossa sain hyvää kisatreeniä EM-kisohin. Olen innoissani päästessäni kisaamaan ja tunnelmat ovat hyvät. Haen kisoista hyvää oman tasoista miekkailua ja toivon, että pääsen sillä pitkälle.

Emma Hämäläinen:
- Lähden kisoihin hyvillä mielin ja valmiina tekemään parhaani. Olen valmistautunut käymällä EM-leirillä ja tekemällä oheisharjoitteita. Innolla odotan kisoihin pääsyä.

Akseli Heinämaa: 
- Olen ollut viimeiset kolme viikkoa Italiassa harjoittelemassa ja valmistautumassa näihin EM-kisoihin. Italiassa olen päässyt sparraamaan itseäni parempien kanssa ja saanut hiottua omaa miekkailuani. 
- Viime viikonlopun Sveitsin MC-kisa meni penkin alle, mutta se oli opettavainen kokemus. Lähdenkin näihin EM-kisoihin aiempaa viisaampana ja ennen kaikkea avoimin mielin!

------

Lue lisää kisasta >
Toni Flink

« Takaisin