Suomalaisnaisilla vaisumpi päivä Talinnassa

20.10.2017 Naisten kalpamiekkailun kauden ensimmäinen maailmancupin osakilpailu Tallinnassa ei sujunut suotuisasti suomalaisittain. Viisi miekkailijaa selvisi toki pudotusotteluihin, mutta 64-kaavioon lauantaiksi ei kenelläkään ollut tällä kertaa asiaa

Alkueristä jatkoon ottelivat Anna Salminen, Catharina Kock, Inka Mikkilä, Anna Vuorinen ja Michaela Kock. Kaikki hävisivät kaavion avausottelunsa.  

Parhaaseen suomalaisten sijoitukseen yltänyt Michaela Kock otteli hyvän erät ja parempaakin oli lähellä tapahtua.
- Kisat alkoivat hyvin, miekkailin hyvin alkuerät saaden neljä voittoa kuudesta. Yksi voitto lisää alkuerässä oli hyvin lähellä. 
- Pudotuskaavion ensimmäisessä ottelussa Italian Frederica Isolaa vastaan en miekkailut parastani, mutta tämä oli hyvä alku kaudelle ja tästä on hyvä jatkaa, vaikka ei voittoa tullutkaan, Kock totesi 

Vuoden tauon jälkeen kisoihin palannut Catharina Kock oli lähellä todella makeaa päänahkaa kaaviossa.
- Alkuerä meni vähän niin ja näin, selvästi vähän jännitin. Harmittaa nuo kaksi 4-5 häviötä, mutta pääsin kuitenkin jatkamaan pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä tuli vastaan kova kiinalainen Xu Chengzi (FIE ranking 34) ja todella tiukan matsin jälkeen kiinalainen vei harmittavasti 14-14 tilanteessa voiton. Sain vielä otettua kiinni kolmen piston tappioasemasta tasoihin, joten matsi itsessään oli aika tapahtumarikas. Koko kisan lopputulos jäi harmittamaan, mutta viimeisestä matsista on kyllä pakko olla ihan ylpeä.

Suvi Lehtonen sen sijaan pettyi päivään.
- Aamulla oli ihan hyvä tunne tästä päivästä, mihinkään ei sattunut ja lämmittely sujui hyvin. Alkueräkin oli melko helpon oloinen, mutta vähän jäi terävyyttä puuttumaan suorituksesta. Oli vaikeaa löytää rytmiä, joten kisa jäi sitten tällä kertaa alkuerävaiheeseen. 

Suomalaisten loppusijoitukset:
118) Michaela Kock
132) Anna Salminen
156) Catharina Kock
156) Inka Mikkilä
156) Anna Vuorinen
173) Selma Mustonen
187) Sara Salminen
197) Suvi Lehtonen
199) Linn Sundquist

Sunnuntaiseen joukkuekilpailuun on ilmoittautunut 19 maata. Suomen joukkueen muodostavat Anna Salminen, Suvi Lehtonen, Michaela Kock, Catharina Kock. Joukkueenjohtajana toimii András Tóth.

---
Toni Flink / OK Uutishuone

Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin