Suomalaismiekkailijoille pettymys Vancouverissa

9.2.2019 Apeat olivat suomalaistunnelmat Vancouverin kalpamiekkailun maailmancupin osakilpailun jälkeen varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Niko Vuorinen putosi jatko-otteluista eli 64-cupista yhdellä pistolla ja Jaakko Paavolaisen kohtaloksi tuli jo ensimmäinen pudotusottelu.


Coupe du monde Peter Bakonyi -nimeä kantavan kisan alkulohkoissaan Paavolainen voitti kaksi ottelua kuudesta ja Vuorinen neljä.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella Paavolainen sai vastaansa korealaisen Son Minseongin, joka voitti suomalaisen 15-11.

- Mitä tästä nyt voi sanoa. Täällä elettiin viikon verran valmistautuen kisaa varten ja kaiken piti olla hyvin, näin ainakin luulin. Tiukan alkuerän jälkeen vastaani asettui Korean Poika (Son) joka banaaninsa kanssa sattuikin olemaan hankala vastus. Taistelun tuoksinassa ainoa asia mikä pärähti mieleen oli, että ”MisSeOn tää Mingseon”, kun suuri osa riposteistani vain päätti sivuuttaa koko kaverin. Tämä oli ainakin oma mielipiteeni tilanteesta ja saatan olla väärässä, mutta hankala nähdä omia virheitä samalla kun taistelee henkensä edestä, Paavolainen kommentoi.

Vuorisen molemmat pudotusottelut venyivät puolestaan aina ratkaisevaan pistoon asti 14-14 -tilanteiden myötä. Ensimmäisessä suomalainen nappasi voittopiston japanilaisesra Kodai Tajirista kyynärtaipaleen seudusta, mutta toisessa venäläinen Alan Fardzinov katkaisi Vuorisebn komean kirin viimeisellä mahdollisella hetkellä edeten 64 parhaan joukkoon suomalaisen sijaan.

Niko Vuorinen:

- Jauhetaan nyt kuitenkin: alkuerä meni kohtuullisesti neljällä voitolla, tosin esimerkiksi espanjalaista vastaan annoin käytännössä voiton pois johdettuani mukavasti 2-0. Italialaisen kanssa otettiin jatkoajalla neljä tuplaa, mutta viidennellä kerralla taisim unohtaa antaa ripostin.

- Pudotuskierroksella järjestin itselleni tarpeettomia hankaluuksia. Japanin Tajiri oli äärimmäisen halukas hyökkäämään (ottelu kesti ehkä neljä minuuttia), ja aloitinkin ensimmäisen erän vahvasti 12-8 johtoasemalla. Tuomarin kanssa tuli melkoista kiistaa siitä, saako alueen ulkopuolelta pistää useampaan otteeseen. Nyt tiedän, että saa.Tajiri oli koko ensimmäisen erän ajan käytännössä hakenut ratkaisua ensimmäisestä mahdollisesta paikasta, mistä sitten rokotin melko helposti stoppereilla. Toisessa erässä vastustajani malttoi hakea pidempään, itse taas en, joten pääsimme lopulta ratkaisemaan ottelun klassisesta 14-14 -tilanteesta. Kalastelin pistoa kyynärtaipeen seudulta ja onneksi koho lopulta upposi. Tarpeeton trilleri.

- Suomin itseäni suhteellisen rajusti valintojeni osalta ja päätin, etten tekisi samoja virheitä seuraavassa ottelussa Venäjän Fardzinovia vastaan. Toisin kuitenkin kävi. Olimme otelleet aamusta alkueräottelun, jonka voitin tiukasti 5-4. Voisin vaihtaa oman nimeni Farssinoviksi, sillä vastustajani rokotti peräti viisi kertaa putkeen ensimmäisessä erässä kädestäni kun edellisestä voitosta voimaantuneena hyökkäsin liian luottavaisesti (lue: yksinkertaisesti). Alkuerien taktiikka oli selvästi vanhentunut. Edessä oli julmettu työmaa, kun lähdin pusertamaan eroa kiinni. Melkein näin kävikin: turpaan tuli taas kerran 15-14 ja maitolentokoneella kotia kohti.

- Kokonaisuutena päivän miekkailu ei ollut missään nimessä huonoa, mutta osa virheistä oli niin selkeitä, että huomaan ne jopa itse.

Suomalaisten sijoitukset:
81) Niko Vuorinen
140) Jaakko Paavolainen
Osanottajia 196

----
Toni Flink
 

« Takaisin