Suomalaisia ei 5-ottelun maailmancupin finaalieihin Riossa

12.3.2016

5-ottelun kauden toisen maailmancupin osakilpailun finaaleissa olympialaisten testikilpailussa Rio de Janeirossa ei nähdä viikonloppuna suomalaisväriä, kun Ismo Salminen karsiutui lauantain vastaisena yönä oltuaan karsintalohkossaan 24.

Naisten karsinnassa torstaina Laura Salminen oli oman ryhmänsä 15. ja Eevi Bengs 25. Molemmat karsiutuivat lauantaisesta finaalista.

Ismo Salminen oli miekkailussa karsintaryhmänsä 19., uinnissa 19. ja ampumajuoksussa 20. Karsintakilpailuissa ei ole mukana esteratsastusta.

- Uinti oli normaalisuoritus, jolla olin hyvin pelissä mukana. Vahvimpana lajinani ollut miekkailu on ollut tällä kaudell heikoin, nyt tuli 15 voittoa ja 18 häviötä, lopussa alkoi löytymään tatsia. Ampumajuoksussa juokseminen alkaa antamaan hyviä merkkejä, mutta nyt ampuminen ei kulkenut normaalilla tavalla, Ismo Salminen kertasi.

Salminen on kärsinyt tällä kaudella joulukuussa sattuneen auto-onnettomuuden myötä loukkaantuneesta jalastaan. Kantaluusta irtosi tuolloin akillesjänteen säikeen mukana pala. Nyt se alkaa asettumaan paikalleen ja se lupaa miehen mukaan paljon parempaa juoksuun sekä miekkailuun.

- Nyt käydään valmentajisän kanssa kisa läpi ja tehdään uudet sotasuunnitelman Rooman kisaan, Salminen kertoi.

Ismo ja Laura Salmisen valmentaisä on Münchenin olympialaisten 1972 lajin pronssimitalisti Veikko Salminen.

Kauden kolmas maailmancupin osakilpailu käydään Roomassa 30.3.-3.4. ja neljäs Unkarin Kecskemétissä 14.-18.4. Maailmancupin finaali järjestetään puolestaan Sarasotassa Yhdysvalloissa toukokuusn alussa ja MM-kisat Moskovassa Venäjällä toukokuun lopussa.

 

​Toni Flink, 11.3.2016​

 

« Takaisin