Suomalaiset kärjessä Bakun European Games -kisan viimeiseen karsintaan

19.12.2014

Budapestissa järjestetään tulevana viikonloppuna karsintakilpailu, jossa jaetaan miekkailun viimeiset paikat ensi kesänä Azerbaidzhanin Bakussa järjestettäviin European Games –kilpailuihin.

”Tulossa on erittäin jännittävä kilpailu sillä epävirallisten laskelmien perusteella sekä Suomen naiskalpamiekkailija että naisflorettimiekkailija lähtevät karsintakilpailuun ykkössijoitettuina”, toteaa liiton toiminnanjohtaja Lena Tallroth-Kock toiveikkaana.

Budapestin karsinnassa jokaisen aselajin neljä parasta miekkailijaa selviää Bakun kisakoneeseen. Kilpailu päätyy kun puolivälierän voittajat on selvillä. Karsintakilpailuun saa osallistua yksi edustaja per maa niistä maista, joilla ei vielä ole kyseisessä lajissa edustajaa kisoissa.

Suomen Niko Vuorinen on jo aiemmin lunastanut paikan Bakun kisoihin suoraan kv. rankingin perusteella, joten Suomella ei Budapestissa ole osallistujaa miesten kalvassa. Naisten kalvassa Helsingin Miekkailijoiden Catharina Kock on ennakkoon rankattu karsintakilpailun ykköseksi. Niin ikään naisten floretissa saman seuran  edustaja Irene Enright lähtee kilpailuun rankingykkösenä. Miesten floretissa Oulun Miekkailuseuran Teemu Tokola lähtee kisaan 8. sijalta. Säilässä Suomella ei ole edustusta Budapestissa.

Naisten kalpa ja miesten floretti ratkaistaan lauantaina  20.12. ja naisten floretti sunnuntaina 21.12.
Tulosseuranta tulossa tähän: http://online.bvivas.hu/eg_baku/

Lisätieoja European Games –kisoista: http://www.baku2015.com/

« Takaisin