Sama kierros koko mieskolmikon kohtalona EM-Tbilisissä

14.6.2017 Kivenkovassa Tbilisin EM-kisassa kaikki Suomen kalpamiehet miekkailivat hienosti jatkoon alkueristä, mutta 64-cupissa kaikille harmittavat niukat tappiot.

Koko Suomen miestrio karsiutui jatkosta 64-kaaviossa kalpamiekkailun EM-kilpailuiden henkilökohtaisessa kisassa tiistaina Georgian Tbilisissä. Alexander Lahtinen oli loppusijoituksissa 47., Niko Vuorisen sijoitukseksi tuli 50. ja Jaakko Paavolainen oli 64. Kisaan osallistui 96 miekkailijaa.

Alkuerissä Lahtinen voitti neljä ottelua kuudesta, Vuorinen kolme ja Paavolainen yhden.

Paavolainen aloitti pudotusottelut 128-kaaviosta, jossa hän voitti Liettuan Tomas Krasikovasin 15-9.
64-kaaviossa Paavolaisen tie nousi pystyyn tappiolla Romanian Alin Sbarcialle 13-15. Vuorinen puolestaan koki tappionsa Ranskan Ronan Gustinille 12-15 ja Lahtinen Viron Juri Salmelle 13-15.

Niko Vuorisen tunnelmat olivat kisan jälkeen kaksijakoiset.
- Alkueristä irtosi puolet voittoja, mutta EM-kisoissa alkuerien voittomäärällä ei juurikaan ole väliä, sillä suoraa polkua toiselle päivälle ei ole. Sattui huono matchup 64-kierroksella - Gustin oli taas kerran parempi. Tosin tällä kertaa toivoa oli ilmassa, sillä johdin jopa ottelua. Mutta ei auta itku markkinoilla, turpiin tuli. Odotan kyllä mielenkiinnolla perjantain joukkuekilpailua.

Euroopan mestariksi miekkaili Rion joukkuekilpaillun olympiavoittaja ja maailman rankingin kakkonen Ranskan Yannick Borel, joka voitti finaalissa 15-10 Italian Paolo Pizzon. Pronssia saavutti kaksi kertaa Viron parhaaksi urheillijaksikin valittu maailmanmestari Nikolai Novosjolov.

​Miesten joukkuekilpailu käydään perjantaina. Naisten henkilökohtainen kilpailu on vuorossa torstaina. Suomen joukkueen muodostavat ​Michaela Kock, Suvi Lehtonen, Inka Mikkilä, Anna Salminen.

---
​Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone​

Lue lisää kisasta >

Kuva: Anneli Vuorinen

« Takaisin