Salmiset 5-ottelun MM-kisoihin - Bengsin kausi ohi

18.5.2016 Eevi Bengsin jatkuneet ongelmat keuhkojen kanssa supistivat Suomen kisajoukkueen 5-ottelun MM-kisoihin Moskovaan kahteen urheilijaan, Laura ja Ismo Salmiseen

MM-kisat käynnistyvät naisten karsinnalla ensi keskiviikkona (25.5). Miesten karsinta on luvassa 26.5. ja finaalit siitä päivän välein 27-28.5.

Miehissä on 36:sta olympiapaikasta jakamatta kaksitoista ja naisissa yksi enemmän. MM-kisojen kolmelle parhaalle on luvassa paikka ja sen jälkeen maailman rankingin seitsemälle (naisissa kahdeksalle) parhaalle. Lisäksi ns. triparte-kutsupaikkoja on jaossa kaksi.

Laura Salminen on olympiarankingissa sijalla 55. ja maailman rankingissa yhden sijan paremmalla sijoituksella. Ismo Salminen on olympiarankingissa sijalla 120. ja maailman rankingissa 134.

Sisaruksilta vaadittaisiin molemmilta lähinnä MM-mitalia olympiapaikkaan.

Laura Salmisella on kaikki kunnossa MM-kisoihin lähdettäessä ja Rion olympiapaikkakin vielä saavutettavissa nappisuorituksella. 

Ismo Salminen lähtee kielikuviensa mukaisesti ahtamaan itseään todella pienestä raosta olympialaisiin.

- Valmistautuminen on ollut hyvin erillainen kuin yleensä vammoista johtuen. Asiaa on turha yrittää kaunistella yhtään sen enempää.

Edessä on seinä, jossa on golfpallon kokoinen reikä ja siihen on osuttava jos mielii Rion karkeloihin. Tässä vaiheessa on tärkein pysyä pois itsensä tieltä ja mentävä kohden podiumia selkä suorana niin kuin suomalaisen sotilaan kuuluu.

Bengs koki kovia hyvän alun jälkeen

Suomen kolmannen 5-ottelun maailmancupia kiertäneen urheilijan, Eevi Bengsin, kausi sen sijaan on julistettu lääkärien toimesta päättyneeksi.

- Pettymys, suru, epäoikeudenmukaisuus ja väsymys ovat tällä hetkellä päällimmäiset tunteet. Pettymys, siitä että en päässyt näyttämään mitä oikeasti osaan. Ja suru siitä, että en päässyt tavoitteeseeni, epäoikeudenmukaisuus siitä, miksi juuri tänä keväänä tielleni osui niin monta vastoinkäymistä mihin en itse pystynyt vaikuttamaan ja väsymys koko kilpailurupeamasta ja epätietoisuudesta kilpailuiden ja terveyden kanssa, Eevi toteaa.

Toisaalta nelinkertainen Suomen mestari näkee myös aurinkoisen puolen.

- Kun asiaa ajattelee lisää, esiin tulee myös onnellisuus, onnistuminen, ilo, innostus ja ylpeys. Olen onnellinen ja koen onnistumista koko prosessista ja matkasta minkä olen saanut kulkea. Tammikuussa tein elämäni parhaat uinnit, ennätyksestäni lähti viisi sekuntia yksissä kisoissa. Helmikuussa miekkailin puolestani elämäni parhaan miekkailun ja tein loistavia suorituksia CE:ssä sekä sain hankalan hevosen kulkemaan oman mieleni mukaan. 

- Kipusin olympiarankingissa sijalle 14, minkä sijoituksen pitämällä olisin päässyt kevyesti olympiakisoihin mukaan. Koin olevani elämäni kunnossa ja nautin treeneistä ja kilpailuista.  

- Olen myös ylpeä kaikesta siitä työstä, jota minä, Jouko Pakarinen ja muut valmentajat ovat tehneet.

Hyvän alun jälkeen Eevi kuvaa menon olleen kuin ilman jarruja syöksymistä alamäkeen.

- Kairon maailmancupissa alkoivat ongelmat, astma paheni valtavien ilmansaasteiden takia ja kisa meni aivan penkin alle. Lisää ongelmia oli kuitenkin luvassa sillä pääsiäisenä alkoivat todelliset vaikeudet. Vatsatauti pyörtymisineen ja järjetön yskä saatiin diagnosoitua keuhkokuumeeksi noin neljä viikkoa sairastumisen jälkeen keuhkojen ct-kuvasta. Lääkärit olivat ammattitaitoisia ja hoitivat huolella, mutta virusperäinen keuhkokuume oli pirullinen, eikä näkynyt verikokeissa, keuhkoröntgenissä, tms. 

- Pääsiäisen jälkeen on ollut ilon ja toivon hetkiä, mutta päällimmäisenä on ollut tunne siitä, että aika loppuu kesken ja niin se sitten loppuikin. Keuhkoni eivät vielä kestä kovaa rasitusta ja siksi olen päättänyt, lääkäreiden ohjeistamana, jättää MM-kilpailut väliin. Sitä ei meinaa tajuta, kuinka huonossa kunnossa keuhkot ovat oikeasti olleet vielä viime viikolla, ennen kuin huomaa, että on iloinen kun pystyy kävelemään hengästymättä. Tästä on kuitenkin vielä melkoinen matka huippu-urheiluun ja varsinkin kilpailemiseen. 

Eevi haluaa kiittää kaikkia ympärillään olleita tukijoita ja auttajia.

- Minulla on ollut loistava tiimi ympärilläni, joka on uskonut minuun ja ollut tukena myös, kun on tullut vastoinkäymisiä, haluan kiittää heitä kaikkia. Erityiskiitos kuuluu Jokkelle, joka on maailman paras valmentaja ja tekee tätä koko sydämellä, ilman häntä koko projektista ei olisi tullut mitään. 

- Kiitos myös muille valmentajille: Andrakselle ja Lasselle miekkailussa, Matille uinnissa, Essille ratsastuksessa, Perttulle fysiikkapuolella ja Paulalle psyykkisestä valmennuksesta. Kiitos lääkäri Laurille, hieroja Sanille ja ravintoterapeutti Lauralle. Kiitos myös Bobille ja Tuffikselle hyvistä treeneistä ja inspiraatiosta. 

- Iso kiitos tukijoilleni Eco-Aimsille, Karusomalle, New Balancelle ja Gainomaxille. Suuri kiitos myös kaikille ihanille treenikavereilleni Märskyssä ja Kisahallilla, sekä sisaruksilleni Fannylle, Dagnyllle, Vilille ja tottakai Mammalle ja Pappalle kun olette jaksaneet tsempata ja tukea. Kiitos myös Urhealle päivittäisestä avusta ja Haaga-Helialle opiskelun vaatimista joustoista. 

- Haluan myös kiittää seuraani, liittoa ja olympiakomiteaa. On myös iso joukko ihmisiä, jotka ovat olleet tsemppaamassa ja muuten hengessä mukana, kiitos teille. 

Katse on suunnattu jo seuraaviin haasteisiin eli parin kuukauden päästä käytäviin EM-kisoihin.

- Seuraava etappi on seitsemän viikon kuluttua olevat EM-kilpailut, jossa minut on valittu viestijoukkueeseen ja henkilökohtaiseen kilpailuun, Eevi päättää.

---
Toni Flink
 

« Takaisin