Salmisen olympiaunelma jää tulevien MM-kisojen varaan

7.5.2016 Laura Salminen otteli 29. sijalle 5-ottelun maailmancupin finaalikilpailussa Yhdysvaltain Sarasotassa

Salminen sai paikan Floridassa käytävään maailmancupin huipentumaan varasijalta, kun olympialaisten lähestyessä kaikki kisaan mukaan päässeet eivät ottaneen kisapaikkaa vastaan. Mukaan maailmancupin finaaliin pääsi neljän kauden aiemman osakilpailun perusteella 36 ottelijaa. Salminen lähti Sarasotaan kartuttamaan pistetiliä olympiarankingin suhteen. Tämä kilpailu ja Moskovan MM-kisat kuun lopulla ovat viimeiset mahdollisuudet pistetilin kasvattamiseen. Tavoitteena Sarasotassa oli sijoittuminen 15 parhaan joukkoon.

Kilpailu käynnistyi miekkailun rankingkilpailulla, jossa Salminen voitti 11/35 ottelua. "Miekkailusuoritus oli kertakaikkisen huono, harmittaa”, viestitti Salminen ensimmäisen kisapäivän päätteeksi.

Muut lajit käytiin eilen päättyen viime yönä Suomen aikaan ratkaisevaan ampumajuoksuun.

”Huono miekkailu loi heikot lähtöasetelmat tähän päivään. Mutta, kuten eilen lupasin, että tänään silti taistelen ja annan kaikkeni. Sen todellakin tein! Uinnissa oma uusi pitkän radan ennätys 2.18.87 ja ampuma-juoksussa olin koko porukan 9. nopein”, iloitsi 29-vuotias Salminen.

”Ratsastus oli päivän heikko lenkki, ja pudotti paljon asemiani. Loppusijoitus 29. ei tyydytä. Paljon jäi hampaan koloon. Ehjän 5-ottelu kilpailun tavoittelu jatkuu. Mieli on silti iloinen ja toiveikas. Ilahduttavaa oli, että ampuma-juoksussa ja uinnissa tein kauden parasta jälkeä, ollen "kuntolajien" yhteispisteissä 8. paras. Uskon, että tulee vielä päivä, kun kaikki loksahtaa kohdilleen. Mielenkiinnolla odotan tapahtuuko se jo Moskovan MM-kilpailuissa”.

Rion osalta ratkaiseva MM-kilpailu otellaan Moskovassa 25.-28.5.2016.

Naisten 5-ottelun 36:sta olympiapaikasta on jaettu maanosien mestaruuskilpailuiden, viime vuoden MM-kisojen ja viime vuoden maailmancupin finaalin perusteella jo 23. Jäljellä olevat 13 paikkaa menevät Moskovan toukokuun lopun MM-kisojen (3 paikkaa), 1.6. kiinni menevän maailmanrankingin (8 paikkaa) sekä villien korttien (2 paikkaa) perusteella.