Salminen uransa parhaaseen MM-sijoitukseen

13.9.2018 Laura Salminen saavutti uransa parhaan MM-kisasijoituksen, Mexico Cityssä käydyissä 5-ottelun MM-kisoissa vuosimallia 2018. Salminen sijoittui lopulta 15:nneksi keikkuen pitkään kiinni sijoituksessa kymmenenkin parhaan joukkoon.

- Tein parhaan MM-kisasuoritukseni ollen koko maailman viidenneksitoista paras superatleetti, mikä on kova juttu. Sisälläni koen silti pientä pettymystä, koska viimeisessä lajissa kaikki ei mennyt ihan nappiin. Parannettavaa jäi, mutta tämä kilpailu myös antoi uskoa ja rohkaisi, koska maailman kärki ei ole tämän kauempana, Salminen tunnelmoi kisan jälkeen.

Päätöslajiin laser runiin Salminen lähti peräti yhdeksänneltä sijalta ja siinäkin hän paransi alkuerän aikaa 15 sekunnilla. Sijoitus kuitenkin putosi kovassa seurassa kuudella pykälällä.

Tiistaina käydyssä miekkailussa 31-vuotias Salminen sai mainion alun MM-finaalille ollen kahdeksas. Keskiviikon bonuskierrokselta ei voittoja enää lajista tullut.

Uinnissa Salminen paransi alkueränsä aikaa sekunnilla uiden ajan 2.22,38, joka riitti kahden lajin jälkeen 12:nteen tilaan.

Ratsastukseen suomalainen sai aisaparikseen meksikolaishevosen Nuben, joka sai kisaajalta suuret kehut. Vain yhden esteen pudottaminen nosti suomalaisen yhdeksänneksi.

Salminen ja erityisesti valmentaja isä Veikko olivat median mielenkiinnon kohteen pitkin kisaviikkoa. Isähän oli mukana jo 1968 samaisessa kaupungissa käydyissä olympialaisissa.

- Meksikolainen media on pyörinyt isän ympärillä 1968 Méxicon olympialaisten johdosta. Ne ihmetteli, kun sama kundi on edelleen 50 vuoden jälkeen lajin parissa. Meillä on ollut työparin (isän) kanssa yksi antoisimmista kisareissuista, Salminen hehkutti.

Maailmanmestariksi kiri viime kisojen pronssinainen Valko-Venäjän Anastasiya Prokopenko. Prokopenko lähti laser runiin peräti minuutin päässä kisan kärkinaisesta Ranskan Marie Oteizasta, mutta upea päätöslaji riitti mestaruuteen. Aiemmin viikolla Prokopenko voitti naisten pariviestin kultaa Iryna Prasiantsovan kanssa. Hopeaa otti päätösammunnassa pehmennyt Saksan Annika Schleu ja pronssia Ranskan Marien Oteiza.

KUVA: Salmiset tyytyväisenä MM-kisan jälkeen, vaikka laser runissa jäikin hiukan ns. hampaankoloon.