Laura Salminen otteli Kairon MM-kilpailun finaaliin

25.8.2017 Salminen ratkaisi fiinnaalipaikan ratkaisevassa ampumajuoksussa ollen oma karsintaryhmänsä kolmanneksi nopein

Nykyaikaisen 5-ottelun MM-kilpailut käynnistyivät suomalaisittain perjantaina naisten karsinnalla, jossa mukana oli Helsingin Nykyaikaisten 5-ottelijoiden Eevi Bengs ja Laura Salminen.

Kilpailuun osallistui yhteensä 62 naista, jotka oli jaettu kahteen karsintaryhmään. Kummankin ryhmän 15 parasta eteni suoraan 36 ottelijan finaaliin. Lisäksi finaalin pääsi 6 parasta ottelijaa ryhmien aikavertailun kautta.  

Karsinta-aamu aurinkoisessa Kairossa alkoi uinnilla, jossa molemmat suomalaisottelijat uivat lähelle omaa ennätystään. Miekkailussa Bengs saavutti 13 voittoa ja 16 tappiota kun taas Salmiselle vastaavat luvut olivat 12-17. Ratkaisevassa ammuntajuoksussa (laser-run) Salminen onnistui mainiosti ollen karsintaryhmän 3. nopein ja yhteistuloksissa ryhmän 16. Aikavertailun jälkeen Salminen selviytyi loppukilpailuun. Bengs puolestaan oli yhteistuloksissa ryhmänsä 26. ja karsiutui finaalista.  

”Uintini oli hyvä, yksi kesän parhaista. Miekkailu sujui kohtalaisesti ja harmittaa viiden viimeisen ottelun tappiot. Oli tiukka paikka oli lähteä ratkaisevaan ampumajuoksuun, mutta yllätyin itsekin, miten hyvin se sujui. Olin karsintaryhmäni kolmanneksi nopein”, iloitsi Salminen karsinnan ratkettua.

"Uinnissa tein uuden ennätyksen ja ammunta oli hyvää. Miekkailu oli kohtalaista, mutta juoksu surkeaa. Kokonaisuutena päivässä oli paljon hyvää, mutta kun paras laji ei kulje niin tulos on huono", kommentoi Bengs päivän suoritustaan.

36 MM-finalistin finaaliurakka alkaa lauantaina miekkailun rankingkierroksella. MM-mitalit ratkaistaan sunnuntaina alkaen uinnilla, miekkailun bonus kierroksella ja esteratsastuksella. Finaali huipentuu ammuntajuoksuun sunnuntai iltana.

MM-finalistit: http://uipm.gem-technology.com/uipm-portal/public/results-qualifiers/1166
Yksityiskohtaiset MM-tulokset: http://uipm.gem-technology.com/uipm-portal/public/live-results/list/1166

---
SM5L tiedotus

 

« Takaisin