Salminen ja Lehtonen etenivät pisimmälle naisten EM-kalpamiekkailussa

15.6.2017 Anna Salminen ja Suvi Lehtonen pääsivät 64 parhaan joukkoon EM-kisojen kalpamiekkailussa Georgian Tbilisissä torstaina. Salmisen loppusijoitus oli 35:s ja Lehtonen oli puolestaan 54:s. Michaela Kockin sijoitus olin 65:s ja Inka Mikkilän 67:s.

Alkuerissä Anna Salminen voitti neljä otteluaan kuudesta, Suvi Lehtonen kaksi, Michaela Kock ja Inka Mikkilä yhden. Näin Kockin ja Mikkilä tie katkesi jatkoon.

Salminen hävisi 64-kaaviossa lopulta kahdeksanneksi sijoittuneelle Israelin Ana Londonille 4-15 ja Lehtonen Kreikan Niki-Katerina Sidiropoulou-Christotodouloulle (loppusijoitus 17:s) 10-15.

Anna Salminen oli tyytyväinen alkueriin tuloksellisesti, mutta pudotusottelu oli selkeä pettymys.
- Tänään ei ollut minun päiväni. Alkuerissä sain vielä taisteltua itselleni voittoja ja siitä olen ihan tyytyväinen. Pudotusottelussa vastustaja onnistui yllättämään nopeilla hyökkäyksillään, enkä saanut missään vaiheessa oikein matsista kiinni. Tulos oli sen näköinenkin. Tälläinen on tietenkin aina pettymys. Paremmin ensi kerralla.

Suvi Lehtonen oli lähellä alkuerissä isompaakin pottia ja kaavio-ottelun häviäminen jäi myös hieman harmittamaan.
- Miekkailu tuntui ihan hyvältä, ja alkuerissä sain kuudesta matsista kaksi voittoa, joilla pusersin itselleni jatkopaikan ja FIE-pisteille. Hävisin kaksi matseista harmittavasti jatkoajalla, eli ne nyt ainakin olisi voinut kääntää voitoiksi. 
- Kävi vähän tuurikin ja sain 64-cupiin vastustajaksi melko tuntemattoman kreikkalaisen miekkailijan. Matsi alkoi hyvin, ja toisessa erässä johdin kolmella pistolla, mutta vastustaja  tuli pikkuhiljaa tasoihin ja otti kunnon loppukirin. Rohkeampi taktiikan muutos viimeisessä erässä olisi ollut paikallaan.

Inka Mikkilä oli tyytyväinen päivän antiin ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa, vaikka jatkopaikkaa ei tullutkaan alkueristä.
- Aluksi olin ajatellut jatkoon pääsemisen sopivaksi tavoitteeksi, mutta treenipäivänä selvisi, että hyvä oma miekkailu ja hyvät pistot ovat ihan riittävä tavoite. Ja vielä kun tavoitteet täyttyivät, jäi päivästä hyvä fiilis vaikka en jatkoon päässytkään. Oli mahtava huomata, että oma taso ei ole kovin kaukana ihan Euroopan kärjestä. Hyviä matseja ja ensimmäinen aikuisten arvokisamatsin voitto taskussa on mukava lähteä kotimatkalle.

Michaela Kock totesi kisojen menneen omalta kohdaltaan heikosti ja loi katseensa jo kohti seuraavia kilpailuja.

Naisten Euroopan mestaruuden voitti Venäjän Violetta Kolobova, joka uusi mestaruutensa kahden vuoden takaa. Maailmanrankingin 12:s löi finaalissa 15-10 Saksan Alexandra Ndolon, joka säväytti toukokuun alussa Rion maailmancupin finaalipaikallaan ja otti nyt suurimman menestyksensä tähän mennessä.

​Miesten joukkuekilpailu käydään Tbilisissä perjantaina ja naisten lauantaina.

-----
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

Kuva: Ivan Blagoev

Lue elisää kisasta >

« Takaisin