Salminen ensimmäinen karsiutuja Sofian finaalikilpailusta

16.4.2021 Sofian sekunnit eivät olleet Laura Salmisen puolella tälläkään viikolla. Viime viikolla nykyaikaisen 5-ottelun maailmancupissa Bulgarian pääkaupungissa finaalikilpailu jäi suomalaiselta 8 sekunnin päähän ja nyt torstaina 36 parhaan kisaan pääseminen jäi puolet vielä tästäkin pienemmällä marginaalilla haaveeksi. Salmisen sijoitukseksi tuli 37.

- Yhdeksän tunnin päivätyöt takanapäin Kun taistelu päättyy siihen, että on ensimmäinen finaalista putoaja noin pienellä erotuksella, niin eihän se kivalta tunnu. Kaikkeni kuitenkin annoin mitä tänään irtosi, ja tulos oli tämä, Salminen paketoi tunnelmansa.

Sofian tuplakisan jälkimmäisen karsintakilpailun miekkailussa Salminen voitti 12 ja hävisi 13 ottelua ollen ryhmänsä sijoilla 13-15.

- Miekkailussa alkupuolisko meni loistavan hyvin ja olin parhaimmillaan, jopa kolmantena, mutta viimeisestä yhdeksästä matsista voitin vaan kaksi, joten lopputulos oli huono.

Uinnissa suomalainen oli puolestaan kolme sekunnin kymmenystä nopeampi kuin vajaa viikko sitten samassa altaassa ajan ollessa nyt 2.22,63. Aika riitti ryhmän 15:nteen tilaan.

Karsinnan päätösosaan laser runiin Salminen pääsi starttaamaan ryhmänsä 12:nnelta tilalta minuutin ja 37 sekuntia kärkinaista, Unkarin Michelle Gulyasia perässä. Neljäntenä olleeseen Venäjän Ulian Batashovaan eroa oli tosin vain 34 sekuntia.

Päätöslajista Salminen tuli joukon 10:nneksi nopeimpana maaliin vain 28 sekuntia ryhmän voittaneen Japanin Natsu Ohtan perässä, mutta valitettavasti väliin mahtui yhteistuloksessa 11 muuta urheilijaa ja finaalipaikka jäi suomalaisella vain 4 sekunnin päähän

- Ampumajuoksun tein hyvin, mutta se ei riittänyt avaamaan tietä finaaliin.

Jokaisesta karsintaryhmästä pääsee finaaliin 10 parasta sekä tämän jälkeen yhteensä pisteiden kuusi parasta

- Elämä jatkuu, eikä Tokionkaan ovea ole viellä laitettu takalukkoon.

Maailmancupin finaaliin 13.-16.5. Székesfehérvárissa Unkarissa otetaan mukaan mc-rankingin 36 parasta urheilijaa. Tähän joukkoon Salminen voi mahtua suoraan riippuen lauantain Sofian finaalin tuloksista tai myöhemmin mahdollisten poisjäännin myötä.

Maailmancupin finaalien jälkeen olympiarankingin pisteitä on jaossa enää Kairossa kesäkuun kisattavista MM-kilpailuista. Olympiarankingiin otetaan huomioon 3 parasta tulosta olympiakarsinnan kilpailuista.