Roslanderilla ja Vuorisella vahva avaus maailmancupissa

13.1.2014

Miekkailuseura HABDA:n Kasper Roslander ja Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen avasivat vahvasti kevään maailmancup-kiertueensa Tukholmassa järjestetyssä SAF-pokalen -satelliittimaailmancupin osakilpailussa. Roslander oli toinen ja Vuorinen jäi pronssille hävittyään Kasperille välierässä.

Kasper Roslander oli alkuerien jälkeen toinen ja eteni vahvasti aina finaaliin asti. Matkalla ongelmia aiheutti ainoastaan Ruotsin Joar Sundman, joka tiputti aiemmilla kierroksilla mm. kolmannen maajoukkuemiehemme Alexander Lahtisen. Sundmania vastaan käyty ottelu päättyi ajalla Roslanderin voittoon luvuin 3 - 2. Myös Niko Vuorinen saavutti välierävaiheen selvillä voitoilla. Ainoastaan Viron kakkosmies Sten Priinits onnistui aiheuttamaan suomalaiselle ongelmia, mutta hänetkin Vuorinen voitti kuudentoista kierroksella lopulta luvuin 15 - 13. Välierässä Vuorisen ja Roslanderin keskinäinen ottelu päättyi Roslanderille luvuin 15 - 9.

Finaalissa Puolan Mateusz Nycz kuitenkin vei tällä kertaa voiton luvuin 15 - 9. Ottelu alkoi tiukemmin, mutta ero pääsi lopussa kasvamaan.

Suomalaisia oli kisoissa reilusti, mutta Vuorisen ja Roslanderin lisäksi ainoastaaan Alexander Lahtinen selvitti tiensä 32:n kierrokselle asti - hänen sijoituksensa oli 21.

Naisten sarjassa Suvi Lehtonen oli parhaana suomalaisena 15.

LOPPUTULOKSET

Miehet:

1. NYCZ Mateusz POL
2. ROSLANDER Kasper FIN
3. MARZANI Raffaello ITA ja VUORINEN Niko FIN
---
21. LAHTINEN Alexander FIN
80 os.

Naiset:

1. BERGDAHL Johanna SWE
2. GARS Sanne SWE
3. OLEINIK Julia EST ja SAMUELSSON Emma SWE
---
15. LEHTONEN Suvi FIN
19. LUMME Terhi FIN

47 os.

« Takaisin