Outi Jaakkola miekkaili historiallisen voittoon Kööpenhaminassa

21.1.2018 Espoon Miekkailijoiden 17-vuotias Jaakkola miekkailee viimeistä U17 kauttaan ja on taistellut useita Eurooppa kupin kärkisijoituksia, mutta se himottu voitto on toistaiseksi puuttunut. Viimeisessä U17 osakilpailussaan Jaakkola taisteli hienon 15-14 loppukilpailuvoiton. Hän on ensimmäisen suomalainen voittaja tässä sarjassa.

Alkukierroksella Jaakkola kärsi yhden 5-4 tappion ja lähti pudotusotteluihin sijalta 10. Jaakkola ja Suomen toinen edustaja kilpailussa, Helsingin Miekkailijoiden Rilla Ritakallio, selvisivät kummatkin alkukierrokselta suoraan 64-joukkoon, jossa tytöt harmittavasti kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu päättyi Jaakkolan voittoon 15-13.

Seuraavilla pudotuskierroksilla Jaakkola voitti Ison-Britannian Isabella Summersin ja Belgian Aube Vandingenenin selvästi 15-9.

Puolivälierässä Italian Marta Saladinia vastaan voitto irtosi niukasti jatkoajalla pistein 12-11. Välieräottelu Ison-Britannian Avery Lousia vastaan voitto oli taas selvä 15-10, mutta loppuottelu Romanian Cristina Constantinescu vastaan päättyi tiukan väännön jälkeen Jaakkolan eduksi 15-14.

"Koko kisan ajan oli hyvä fiilis pienestä flunssasta huolimatta ja miekkailu parani koko ajan loppua kohden. Hermot pysyivät hyvin kasassa tänään ja sain käännettyä ottelun voitoksi isostakin tappioasemasta. Nyt on hyvä fiilis lähteä arvokisoihin onnistumisen pohjalta. Iso kiitos myös joukkuekaveri Rillalle koutsaamisesta ja muusta avusta", toteaa onnellinen voittaja Kööpenhaminasta.

Outi Jaakkola ja muut Suomen edustusnuoret osallistuvat Sochin U17 ja U20 EM-kilpailuihin maaliskuun alussa ja Veronan MM-kilpailuihin huhtikuun alussa.

Lopputulokset Kööpenhamina U17 EC
1. Outi Jaakkola FIN
2. Cristina Constantinescu ROU 
3. Karol-Liina Glinkin EST ja Avery Louise GBR 
---
57. Rilla Ritakallio FIN 
88 os.

« Takaisin