Niko Vuorisen vahva tulosputki sai jatkoa Tallinnassa

16.11.2014 Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen taisteli taas hienon tuloksen sijoittuen kovatasoisen MC-kilpailun 31. sijalle. Bakun ensi kesän European Games –karsinta lähestyy loppuaan ja näyttää vahvasti siltä että Vuorinen selviää näihin ”Euroopan Olympialaisiin” suoraan maailmanrankingin perusteella

Vuorisen upean tuloskehityksen seurauksen hänen tavoitteenaan on jo MC-kilpailujen mitalisijoitus. Tallinnan MC-kisan loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella hän voitti Ukrainan Bogdan Nikishinin niukasti 15-14.  Toisen kierroksen tappio Ranskan Ronan Gustinille pistoin 15-12 oli pettymys.

Kilpailun jälkeen Vuorinen summasi tuloskehitystään seuraavasti: ”Itseluottamusta ja voitontahtoa löytyy ja kehityksessä on taas menty eteenpäin. Enää ei edes top kympin vastustajat ole ylitsepääsemättömiä tekniseltä kannalta. Parannettavaa löytyy lähinnä taktiselta puolelta. Ranskan Gustinia vastaan 10-10 tasoituksen jälkeen minun olisi pitänyt virtaviivaistaa hyökkäystä yksi- tai kaksivaiheiseksi eikä jatkaa aiemmalla taktiikalla. Tämä taktinen virhe kostautui.”

Tallinnan MC-kilpailun osallistui 248 miekkailijaa ja Suomella oli täysi 12 miekkailijan edustus. Vuorisen lisäksi suomalaisista selvisi alkueristä jatkoon Kasper Roslander, Alexander Lahtinen, Denis Bade ja Gunnar Gräsbeck. Vuorista lukuun ottamatta muut suomalaiset joutuivat kuitenkin taipumaan ennen loppukilpailua. Kasper Roslander oli mukana vielä viimeisellä karsintakierroksella, mutta hävisi niukasti Tšekin Jiri Berania vastaan luvuin 6-7.

Bakun European Games -karsinta päättyy marraskuun lopussa, joten virallista vahvistusta kisapaikasta Vuorinen joutuu vielä odottamaan. Suomen mahdolliset muut edustajat Bakussa selviää joulun alla käytävän viimeisen karsintakilpailun perusteella.

Kuva: Tallinna Möök