Niko Vuoriselle maukas pronssi Oslon sateliittikisassa

5.10.2019 Niko Vuorinen sijoittui lauantaina kolmanneksi Nordic Challenge -miekkailusarjan kolmannessa osakilpailussa Oslossa. Kilpailu oli maailmancupin ns. Sateliittikilpailu. Vuorinen oli hyvinkin tyytyväinen kisapäivänsä antiin ja sijoitukseen.

Seitsemänneksi alkuerien jälkeen sijoitettu Vuorinen aloitti kaavio-ottelut 15-4 -murskavoitolla Tsekin Petr Anderlen. Toisessa ottelussa kukistui puolestaan Tanskan Frederik Von Der Osten 15-10 ja tie puolivälieriin avautui 15-3 -voitolla Saudi Arabian Jawad Aldawoodista.

Puolivälierässä Vuorinen sai vastaansa alkuerien kakkosen, Puolan Maciej Bielecin. Puolalainen sai poistua kisasta 15-11 Vuorisen voittonumeroin. Välierässä Vuorisen tien finaaliin katkaisi 15-7 Viron Sten Priinits.

- Vaikka olen ollut mitaleilla satelliiteissa aiemminkin, tällä kertaa mitali maistui poikkeuksellisen maukkaalta. Reitti oli poikkeuksellisen kova B-maailmancupin kisaksi, mutta Unkarin treeni on tasoittanut ja vahvistanut tekemistä roppakaupalla. Unkarin päässä on meneillään perusmättökausi, joten herkkyyttä ei ollut oikein Tukholmassa ja Turussa.

Seuraava iso haaste on edessä 1,5 kuukauden päästä Sveitsissä.

- Budapestin päässä tähtäin on vasta marraskuun loppupuolen Bernin maailmancupissa. Odotan innolla itsekin tätä koitosta.

Jaakko Paavolainen voitti kaaviossa kaksi ensimmäistä otteluaan. Ensin kaatui isäntämaan Anton Raeder viimeisellä pistolla (15-14) ja perään toinen norjalainen Fabian Alfheim 15-11. 16-kaaviossa Ludvig Hilestad voitti Paavolaisen 15-8. Paavolaisen loppusijoitus oli 16.

Sunnuntaina Oslossa otellaan naisten kalpa, jossa mukana on suomalaisista Anna Salminen, Ilona Syvälä, Anni Vornanen sekä Anna Vuorinen.