Niko Vuoriselle Egypti on uusi kisamaa - MM-esikisa luvassa

28.4.2022 Maailmanrankingissa jo komeasti sijalle 20 kiivennyt Niko Vuorinen pääsee tutustumaan tällä viikolla heinäkuussa MM-kisapaikkana toimivan Egyptin Kairon olosuhteisiin kalpamiekkailun maailmancupin siirryttyä Pohjois-Afrikkaan.

Suomalaisia on mukana Kairossa kaksi: Niko Vuorisen lisäksi Anna Vuorinen.

Miesten karsinta miekkaillaan perjantaina 29.4. ja naisten 30.4. 64-miekkailijan loppukilpailut otellaan vappupäivänä sunnuntaina 1.5. Sunnuntaille pääsee suoraan 16 parhaan rankingin omaavaa, johon joukkoon Niko Vuorinen ei aivan mahdu, kun kaikki hänen edellään rankingissa olevat 19 miekkailijaa on kisassa mukana.

Miesten kisaan on ilmoittautunut 182 miekkailijaa ja naisten 138.

Niko Vuorinen:

- Uusi maa, en ole aiemmin Egyptissä käynyt. Veikkaan, että järjestelyiltään Dohan kaltainen. Hyvä lämmittely myös ennen kesän MM-kisoja.

- Pienempi kisa tällä kertaa, "vain" 180 osallistujaa. Toisaalta paikallaolijoiden lista painottuu lähinnä rankingin kärkipäähän.

- Ei tässä muuta kuin hanat auki ja voittoja hakemaan.

Anna Vuorinen:

- Kyseessä on minun ensimmäinen MC/GP Afrikassa. Hauska päästä kisaamaan taas Budapestin jälkeen. Näiden kisojen välissä olen ehtinyt käydä Virossa harjoittelemassa jo useampaan otteeseen. Näinpä viimeisin valmistelunikin tapahtui taas Virossa viime viikonloppuna. Fiilis on innostunut ja on myös hauska olla kisareissulla oman veljen kanssa. Katsotaan miten menee.

Niko Vuorisen tämän kauden maailmancupin sijoitukset
112. Pariisi 15.4.
3. Budapest 4.3.
93. Doha 28.1.
57. Bern 19.11.

Anna Vuorisen tämän kauden maailmancupin sijoitukset
133. Budapest 5.3.
219. Tallinna 19.11.

----
Toni Flink

Lue lisää kilpailusta >

#Cairo2022 #fencing #epee #GrandPrix

« Takaisin