Niko Vuorinen voitti hallitsevan maailmanmestarin ja sijoittui upeasti 16. sijalle. Michaela Kock taisteli toistaiseksi parhaan kv. tuloksensa MM-loppukilpailussa

20.7.2014

SM5L Lehdistötiedote 20.7.2014

Miekkailun Kazanin MM-kilpailut jatkuivat sunnuntaiaamuna sekä naisten että miesten kalvan loppukilpailulla. Torstain karsintojen 64 parasta miekkailijaa kummassakin sarjassa selvisi loppukilpailuun. Suomen kahdeksan hengen kalpajoukkueesta Helsingin Miekkailijoita edustavat 21-vuotias Michaela Kock ja 25-vuotias Niko Vuorinen selvittivät tiensä karsinnoista sunnuntain loppukilpailuun.

Miesten loppukilpailun avauskierroksella nähtiin huikea esitys kun Suomen Niko Vuorinen passitti hallitsevan maailmanmestarin ja maailmanrankinykkösen, Viron Nikolai Novosjolovin katsomoon tylyin numeroin 15-8. Vuorinen hallitsi ottelua ensimmäisestä pistosta saakka ja ei antanut kokeneelle vastustajalleen mitään mahdollisuutta.
Toisella kierroksella Vuorinen kohtasi Kazakstanin Roman Petrovin. Vuorinen oli ottelussa itse varmuus ja voitti nopeasti selvin luvuin 15-6. Samalla hän eteni jo 16 parhaan miekkailijan joukkoon.
Seuraavassa ottelussa vastassa oli Venäjän Anton Avdeev, maailmanranking 17. Ottelu eteni alussa tasaisena jonka jälkeen venäläinen sai muutaman piston johdon. Vuorinen joutui hyökkäämään ja muutama valmistelu ja hieman vajaaksi. Avdeev vei pistot lopussa ja eteni 8 joukkoon pistoin 15-12.  Lopputuloksissa Vuorinen upeasti oli 16.
”Tyrin maukkaan tasoituspaikan tilanteessa 10-11”, tuumi Vuorinen ottelun jälkeen. ”Muutoin päivä oli super, parasta omaa miekkailua ikinä. Tavoite oli vähintään top kahdeksassa, joten siitä jäin vain hilkun verran. Antaa kyllä taas kerran uskoa ja halua ensi kauteen”, totesi Vuorinen.

Naiset loppukilpailun avauskierroksella Michaela Kock taisteli hyvin kokenutta Viron arvokisamitalistia Irina Embrichia vastaan. Ottelu oli tasainen aina kolmannen ja viimeisen jakson alkuun, jossa Embrich johti vain yhdellä pistellä. Ottelun lopussa Kock joutui tappioasemassa painostamaan ja kokenut vastustaja hyödynsi tilanteet. Ottelun loppulukemat kirjattiin15-9 vastustajalle. Lopputuloksissa Kock ylsi sijalle 50.  Tämä on hänen paras tuloksensa toistaiseksi naisten tasolla ja ensimmäinen kerta kun hän yltää 64-parhaan miekkailijan loppukilpailuun korkeimmalla kv. tasolla. Junioriarvokilpailuista hänen paras sijoituksensa on EM-kilpailun 27. sija vuodelta 2012.

Kalvan MM-joukkuekilpailut käydään 22.-23.7. Suomen joukkueet:
Miehet: Alexander Lahtinen, Rasmus Mellanen, Kasper Roslander, Niko Vuorinen
Naiset: Catharina Kock, Michaela Kock, Suvi Lehtonen, Terhi Lumme

MM-tulokset, kalpa naiset:
50. Michaela Kock FIN
81. Terhi Lumme FIN
87. Catharina Kock FIN
129. Suvi Lehtonen FIN
132  os.

MM-tulokset, kalpa miehet:
16. Niko Vuorinen FIN
66. Kasper Roslander FIN
69. Alexander Lahtinen FIN
137. Rasmus Mellanen FIN
187 os.

« Takaisin