Niko Vuorinen upeasti hopealle Turun Satelliitti maailmancupissa

6.10.2018 Anna Salminen ja Ilona Syvälä sijoittuvat hienosti sijoille 7. ja 8.

40-vuotta kansainvälistä miekkailua Turussa
Kansainvälinen miekkailukilpailu Kupittaa Tournament 40-vuotisjuhlakilpailu keräsi lauantaina 6.10. Turkuun 69 miestä ja 54 naista 20 eri maasta taistelemaan kalpamiekkailun maailmancup pisteistä.

Miesten kilpailussa Helsingin Miekkailijoita edustava Niko Vuorinen aloitti vahvasti päästen uloslyöntikierrokselle sijalla kaksi. Vuorisen vire jatkui mainiona aina finaaliin saakka, jossa sai vastusajaksi Tanskan MM-pronssimitalistin Patrick Jörgensenin. Lyhyehkö, mutta rakettimaisen nopea tanskalainen pystyi pitämään pitkän suomalaisen kuitenkin kurissa ja napsi pisteitä taitavilla vastahyökkäyksillään. ”Tekisi mieli sanoa, että kokonaisuutena hyvä kisa, mutta finaalin epäonnistumisen vuoksi on pakko sanoa, että parannettavaa jäi. Muut matsit kulkivat varsin hyvin, ottelureittini oli melko haastava”, kommentoi Vuorinen loppuottelun ratkettua Jörgensenin selkeään voittoon luvuin 15-5.

Naisten kilpailun taso oli erittäin kova. Mukana olivat tuore Euroopan mestari Katarina Lehis sekä hopeaa voittanut Kristiina Kuusk ja pronssimitalisti Julia Beljajeva Virosta. Naisten finaalista tulikin ennakkosuosikkien näytös, vaikka Ruotsin Åsa Linde löikin hieman kiilaa virolaisrintamaan pudottamalla Euroopan mestarin Lehiksen ennen semifinaaleja. Finaalissa vastakkain asettuivat Beljajeva ja kokenut Viron Irina Embrich. Nuoruus voitti tällä kertaa kokemuksen ja Beljajeva vei naisten Kupittaa Tournamentin voiton luvuin 15-14. Miekkailuseura Habdan Anna Salminen ja Ilona Syvälä sijoittuvat hienosti sijoille 7. ja 8.

"Tänään oli kaiken kaikkiaan hyvä ja tasainen päivä. Olen tyytyväinen otteluihini, vaikka viimeinen Viron kokenutta Embrichiä vastaan jäikin hieman vaisuksi. Tästä on hyvä jatkaa jo alkanutta kautta eteenpäin", summasi Anna Salminen päivän kilpailuaan.

"Miekkailuni ei ollut alkuerissä parasta mahdollista, mutta pudotusotteluista olen erittäin tyytyväinen. Voitin liettualaisen 15-14 oltuani 8-14 tappiolla! Kisasta jäi positiiviset fiilikset ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin", totesi ensimmäisen aikuisten MC-pisteensä napannut Ilona Syvälä.