Niko Vuorinen upeasti EM-kisojen kuudenneksi

17.6.2018 Niko Vuorinen ylsi sunnuntaina uransa parhaaseen sijoitukseen kalpamiekkailun EM-kilpailuissa sijoituttuaan upeasti kuudenneksi Novi Sadissa Serbiassa

Upeasta sijoituksestaan huolimatta Vuorinen oli harmissaan, kun tarjolla oli miehen mielestä parempaakin.
- Näyttäisi olevan tulostaso ylöspäin. Oli varmaan virhe asettaa tavoite vain paremmaksi kuin ennen, koska nyt harmittaa kyllä aika uskomattomaksi. Mitali oli saatavissa, mutta jäädyin melkolailla täydellisesti mitalipaikan ratkaisseessa ottelussa, Vuorinen kertasi.

Vuorinen johti saksalaista Richard Schmidtiä vielä 11-8, mutta saksalainen kuittasi lopulta voiton 12-15.
- Toisaalta, uran paras arvokisatulos. MM-kisoissa sitten paremmin, Vuorinen jo käänsi katsettaan kirkkaammaksi.

Saksalainen otti lopulta EM-pronssia.

Vuorinen aloitti päivän ottaen alkulohkostaan viisi voittoa kuudesta ottelusta. Ensimmäisessä pudotusottelussaan suomalainen voitti Saksan Marco Brinkmannin 15-9 ja toisessa Ukrainan Roman Svichkarin 15-10. Tästä aukeni paikka 16 parhaan joukkoon.

Seuraavaksi vastustajaksi tuli alkuerien jälkeen kolmanneksi rankattu espanjalainen Manuel Bargues, joka joutui myöntämään Vuorisen paremmakseen viimeisellä pistolla 15-14. Tämän jälkeen edessä oli Schmidtin kohtaaminen.

Muiden suomalaisten sijoitukset:
42) Jaakko Paavolainen
63) Topias Tauriainen
90) Teemu Seeve

Jaakko Paavolainen otti alkulohkossaan neljä voitto voittaen mm. koko kisan kakkoselle Nikolai Novosjolovin 5-2. Topias Tauriainen pääsi jatkoon kahdella voitolla, kun taas Teemu Seeven ottelut jäivät eriin yhden voiton myötä.

Paavolainen pääsi Vuorisen tapaan suoraan 64-kaavioon, jossa hän hävisi virolaiselle lopulta meriittilistalleen Euroopan mestaruuushopeaa lisänneelle Nikolai Novosjoloville 8-15. Topias Tauriainen puolestaan voitti Bulgarian Kiril Marinovin  15-9, mutta koki 64-kaaviossa tappion Puolan Mateusz Nyczille 5-15.

Jaakko Paavolainen:
- Toiset EM kisani ja vaikka alkuerät menivät todella hyvin, niin huono arpaonni toi vastaan kaksinkertaisen maailmanmestarin Novosjolovin pudotusotteluissa. Virolainen näytti mitä 31 vuoden miekkailukokemus tuo. Loppusijoitus oli lievä pettymys, mutta MM-kisoissa sitten uusiksi.

Topias Tauriainen:
- Ensimmäisten miesten EM-kisojen tulokseen olen tyytyväinen, mutta harmitti etten voinut haastaa kunnolla toista toisen uloslyöntiottelun vastustajaani Nycziä, sillä sairastuin ensimmäisenä yönä ja tässä vaiheessa oloni alkoi painaa.

Teemu Seeve:
- Oma kisa oli massiivinen floppi. Kunto oli ihan ok, mutta ottelut menivät todella kelvottomasti. Jokunen eräottelu kaatui taktisiin virheisiin, toiset hävisin niukasti viimeisen lisävaihteen jäätyä puuttumaan. Kenties kanavoin "ihme-energiaani" Nikolle liikaa ja oma takki jäi tyhjäksi. Nikon tulos oli ihan fantastinen tänään ja todella ansaittu. Hän miekkaili taktisesti ja teknisesti äärimmäisen voimallisesti.

EM-kisojen ohjelma
SU 17.6. Miehet henkilökohtainen kilpailu
MA 18.6. Naiset henkilökohtainen kilpailu
TI 20.6. Miehet joukkuekilpailu
KE 21.6. Naiset joukkuekilpailu

Suomen joukkue
Naiset: Michaela Kock, Inka Mikkilä, Anna Salminen
Miehet: Jaakko Paavolainen, Teemu Seeve, Topias Tauriainen​, Niko Vuorinen 
Joukkuejohtaja: András Toth

Lisäksi suomalaisväriä EM-kilpailuissa tarjoilee Peter Grönholm, joka on nimetty FIE:n toimesta tuomariksi.

-----
Toni Flink

Kuvat: Bizzi-Trifletti

Lue lisää kisasta >

« Takaisin