Niko Vuorinen taisteli parhaan arvokisatuloksensa sijoittuen kovatasoisen EM-kilpailun 10.

7.6.2014

Miekkailun EM-kilpailut käynnistyvät Ranskan helteisessä Strasbourgissa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä vuorossa oli miesten kalpa.

Suomen ykkösmiekkailija, Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen oli terävässä iskussa heti alkukilpailussa, jossa hän voitti viisi ottelua kuudesta. 64 parhaan miekkailijan pudotusotteluihin Vuorinen siirtyi rankingsijalta 10. Myös Helsingin Miekkailijoiden Alexander Lahtinen miekkaili alkukilpailun hyvin ja selvisi pudotusotteluihin voitettuaan kolme kuudesta ottelustaan. Suomen kaksi muuta edustajaa, Kasper Roslander (miekkailuseura Habda) ja Dennis Bade (Uudenmaankadun Ritarit 33) karsiutuivat alkukilpailun jälkeen. Alkukilpailun jättiyllätys oli kun hallitsevan maailmamestari ja maailmancupin johtaja Viron Nikolai Novosjolov voitti vain yhden alkueräottelun ja karsiutui jatkosta.

Ensimmäisessä pudotusottelussaan Lahtinen kohtasi Saksa pitkän ja ulottuvan Falk Spautzin. Saksalainen johti ottelua alusta saakka ja oli kolmannen jakson alussa johdossa 13-10 kun Lahtinen onnistui tasoittamaan tilanteen. Tasatilanteessa 14-14 saksalainen sai viimeisen ratkaisevan piston ja eteni jatkoon.

Vuorinen puolestaan voitti ensimmäisessä pudotusottelussaan Espanjan Miguel Moratillan 15-11 ja heti perään Tsekin kovatasoisen Richard Pokornyn selvästi 15-8. 16-parhaan miekkailijan joukossa vastaan asettui Sveitsin menestynyt Max Heintzer. Ottelu eteni sveitsiläisen komennossa mutta Vuorinen taisteli loistavasti liikkuvaa sveitsiläistä vastaan ja onnistui ottelun loppupuolella kirimään jo piston päähän. Vastustaja kuitenkin kuittasi kokemuksellaan voiton pistoin 15-13 ja eteni lopulta EM-mitalille saakka. Lopputulokissa Vuorinen oli upeasti 10. joka on hänen toistaiseksi paras arvokilpailutuloksensa; viime elokuun Budapestin MM-kilpailussa Vuorinen sijoittui 14.

”Heinzer oli vielä minulle liian kova vastustaja, joka onnistui aina kuittaamaan yhden fraasin enemmän”, mietti EM -tulokseensa tyytyväinen Vuorinen.

EM-kilpailut jatkuvat huomenna naisten kalvalla, jossa Suomella on myös mukana täysi neljän hengen joukkue.

Suomalaissijoitukset:

10. VUORINEN Niko FIN
50. LAHTINEN Alexander FIN
76. BADE Dennis FIN
84. ROSLANDER Kasper FIN
89 os.

« Takaisin