Niko Vuorinen taisteli 24. Budapestin GP-kilpailussa ja keskittyy nyt Prahan Rio-karsintaan

20.3.2016 Kalpamiekkailun Rion olympiakarsinta huipentui viikonlopun Budapestin kilpailuun, jossa jaossa oli viimeiset rankingin mukaiset Rio-paikat. Tämän jälkeen jäljellä on vain maanosakohtaiset viimeiset karsintakilpailut. Suomalaismiekkailijoiden toive on Prahan Euroopan karsintakilpailussa 16.-17.4.

Vuorinen aloitti Budapestin alkukarsinnan vakuuttavasti voittamalla alkuerässään 5/6 ottelustaan ja oli lähellä suoraa pääsyä sunnuntain loppukilpailuun. Karsinnan pudotusotteluissa Vuorinen siirtyi hyvän rankingin ansiosta suoraan toiselle kierrokselle, jossa hän voitti Korean Kyoungdoo Parkin niukasti 15-14. Viimeisellä ja kolmannella karsintakierroksella Vuorinen taisteli 64-loppukilpailupaikasta Sveitsin Bernardo Delarie-Bizzinin kanssa ja voitti ottelun upean selvästi 15-7.

64 parhaan miekkailijan loppukilpailussa Vuorinen voitti ensimmäisellä kierroksella kokeneen Ukrainan Dmitriy Karuchenkon 15-7. Toisella kierroksella vastassa oli maailmanrankingkakkonen, Italian Enrico Garozzo. Italialainen voitti nopean ottelun pistoin 15-10.

"Olen siihen nähden tosi tyytyväinen tulokseen, että olin pois pelistä oikuttelevan selän takia kolme viikkoa ja ehdin ottaa vain muutaman treenin ennen kisaa. Garozzo on minulle kyllä tosi hankala tyyppi, mutta alkutaktiikkani oli turhan kiltti. Pohdin liikaa edellisen matsin taktiikan kannalta. Rio-karsinta on ollut älyttömän pitkä ja rankka, mutta nyt enää yksi askel edessäpäin - täysillä sinne Prahan karsintaan!", summasi Vuorinen mietteitään.

Naisten kilpailussa Catharina Kock oli myös lähellä suoraa loppukilpailupaikkaa, mutta hävisi karsinnan viimeisen alkueräottelun yhdellä pistolla ja ei onnistunut karsinnan pudotusotteluissa. Budapestin kilpailu ratkaisi Suomen naisten tiukan sisäisien taistelun siitä kuka saa osallistua naisten kalvan Prahan Rio-karsintaan. Catharina Kock tekee seuraa Vuoriselle Prahan karsintakilpailuun. 

LOPPUTULOKSET, Budapest GP kalpa miehet
24. Niko Vuorinen FIN
139. Alexander Lahtinen FIN
185. Kasper Roslander FIN
254. Teemu Seeve FIN
280 osanottajaa

LOPPUTULOKSET, Budapest GP kalpa naiset
100. KOCK Catharina FIN
138. KOCK Michaela FIN
171. SALMINEN Anna FIN
174. LEHTONEN Suvi FIN
219 osanottajaa

« Takaisin