Niko Vuorinen selvisi European Games -kisaan suoraan rankingin perusteella

3.12.2014 Euroopan Miekkailuliitto on julkaissut listan suoraan kv. rankingin perusteella Bakun European Games -kisoihin selvinneistä urheilijoista. Mukana on myös Suomen Niko Vuorinen. Miekkailun osalta kilpailuun selviää 36 urheilijaa per aselaji.

 "On hirmuisen tyytyväinen fiilis. Valintaseulan läpäiseminen ei tähän kisaan, kuten ei olympialaisiinkaan, ole mikään läpihuutojuttu pienille miekkailumaille, joilla ei vielä ole vahvaa joukkuetta. Silti paikka heltisi ja suorinta mahdollista reittiä kun ei Budapestiin tarvitse nyt lähteä karsimaan", iloitsi Vuorinen saatuaan vahvistuksen kisapaikasta. "On vähän kunnia-asiakin olla mukana ensimmäisissä Eurogeimeissä", Vuorinen vielä jatkaa.

Muiden suomalaisten mahdollinen kisapaikka selviää Budapestin karsinnassa juuri ennen joulua. Suomesta karsintaan osallistuvat Catharina Kock (naisten kalpa), Teemu Tokola (miesten floretti) ja Irene Enright (naisten floretti). Tässä viimeisessä karsintakilpailussa on vielä jaossa neljä paikkaa per aselaji ja kilpailuun saavat osallistua vain ne maat, joilla ei vielä ole edustajaa kisoissa kyseisessä aselajissa. Suomen ykkösnaismiekkailija Catharina Kock lähtee karsintakilpailuun kärkisijoitettuna. ”Budapestin karsintakilpailusta haen lipun Bakun kisakoneeseen”, toteaa Kock itsevarmana.

Nämä ensimmäiset ”Euroopan Olympialaiset” käydään Bakussa kesäkuussa 2015.

« Takaisin