Niko Vuorinen otteli komeasti jatkoon Pariisin maailmancupissa

12.5.2018 Niko Vuorinen taisteli perjantaina itsensä komeasti jatkoon 64 parhaan joukkoon kalpamiekkailun maailmancupissa Ranskassa. Alkuerien jatkoksi Vuorinen otti kaksi voittoa pudotusotteluissa ja jatkaa urakkaansa lauantaina Stade Pierre de Coubertinissä Pariisissa.

- Päivä lähti hyvin käyntiin ja alkaa taas oma taso löytyä. Tuli yhteen töyssyyn ajettua alkuerissä, ja se maksoikin suoran finaalitaulukkopaikan. Toisaalta, kukapa ei haluaisi hikoilla hapettomassa hallissa koko kaunista kevätpäivää? 

Pudotusotteluissa Vuorinen voitti avauskierroksen huilivuoron jälkeen venezuelalaisen Jesus Limardon 14-13 ja italialaisen tämän vuoden kaksinkertaisen nuorten EM-joukkuemitalistin Valerio Cuomon 15-9.

- Otin tosin vähän turhankin tiukasti ensimmäisen pudotusottelun, omaksi onnekseni venezuelalaiselta loppui aika kesken. Puhisin jälkipyykkinä pahan mielen pois, hörppäsin espresson ja ottelin fiksummin alta pois seuraavan matsin, joka sitten sujuikin enemmän omissa askelmerkeissä.

Vuorinen kohtaa lauantaina 64-kaaviossa ukrainalaisen Igor Reizlinin. 34-vuotias Reizlin on maailmanlistalla sijalla 46 ja hänen paras saavutuksensa on viime ajoilta Sveitsin maailmancupin kolmostila lokakuulta 2017. 

Voitolla ukrainalaisesta vastaan asettuisi voittaja otteluparista, jossa kohtaavat Rion  joukkuekilpailun ranskalainen olympiavoittaja ja kaksien viime EM-kisojen henkilökohtaisen kilpailun kultamitalisti Yannick Borel (FIE Ranking 7) sekä korealainen Rion olympiavoittaja Sangyoung Park (FIE ranking 8).

Gunnar Gräsbeck selviytyi myös eristä jatkoon otettuaan kolme voittoa kuudesta ottelustaan.

- Huomioiden, että valmisteluni eivät ole olleet optimaaliset kisaa varten, niin olen tyytyväinen. Onnistuin miekkailemaan hyvin paineen alla, kun oli vain kaksi voittoa ja viimeisessä matsissa voitin eräni kovimman miekkailijan (Zsombor Banyai) jatkoajalla. 

Ensimmäiselle pudotuskierrokselle Gräsbeck sai vastaansa venäläisen kaksinkertaisen Euroopan mestarin ja kaksinkertainen olympiakävijän Pavel Sukhovin. Sukhov oli parempi lopulta 15-9.

- Pudotuksissa kävi hieman huono tuuri, kun heti vastaan tuli Sukhov. Alku oli melko tasainen ja ottelin viimeiseen erään asti hyvällä taktiikalla. Siinä hän sai johdon ja kun aikaa oli vähän, niin minun oli pakko yrittää kiriä kiireellä ja silloin hävisin suuremmilla lukemilla. Kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen suoritukseeni.

Gräsbeckin loppusijoitus oli 210:s.

----
Toni Flink
Kuva: FIE

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin