Niko Vuorinen MC-pisteille Budapestin valtavassa GP-kilpailussa

22.3.2015 Suomen kärkimiekkailija Niko Vuorinen raivasi kaikki tieltään Budapestin maailmancupin GP-kilpailun alkueräkierroksella ja selvitti tiensä suoraan loppukilpailuun. Loppukilpailun ensimmäisessä ottelussa kokenut isäntämaan Geza Imre voitti tasaisen ottelun pistoin 15-13 ja Vuorisen oli tyytyminen kisan 37. sijaan.

Rion olympiakarsinta alkaa toukokuussa ja tämä näkyy mm. Euroopassa järjestettyjen MC-osakilpailujen koossa. Budapestin kilpailuun osallistui ennätysmäärä kalpamiekkailijoita; miesten sarjaan 294 miekkailijaa ja naisten sarjaan 216. Maailmanrankingin 16 parasta selviää suoraan loppukilpailuun ja kaikki muut taistelevat 48 jäljellä olevasta loppukilpailupaikasta. Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen oli lähellä päästä tuohon tavoiteltuun 16 joukkoon, sillä hän oli ennen Budapestin kisaa maailmanrankingissa sijalla 18.

Alkueräkierroksella Vuorinen oli hurjassa iskussa ja voitti kaikki vastustajansa ja eteni suoraan loppukilpailuun. Suomalaisista myös Turun Miekkailijoiden Teemu Seeve miekkaili todella hyvin häviten vain yhden alkueräottelun. Seeve on kärsinyt pitkään loukkaantumisista ja teki nyt vahvan paluun.    Myös miekkailuseura Habdan Tatu Nuotio ja Kasper Roslander (HABDA) selvisivät jatkoon alkueräkierrokselta.

Alkueräkierroksen jälkeen, kun kuusitoista parasta oli edennyt suoraan loppukilpailuun, jäljellä olevat taistelevat lopuista 32 loppukilpailupaikasta. Kilpailu ratkaistaan ankaralla kolmen kierroksen uloslyöntikilpailulla. Suomen miehistä vain Seeve selvisi viimeiselle kolmannelle kierrokselle häviten siellä Japanin Masaru Yamada selvin luvuin 15-6.

Vuorisen tie Budapestin loppukilpialussa päättyi jo ensimmäiseen otteluun. Isäntämaan eritäin kokenut, kolmet Olympialaiset käynyt 40-vuotias Geza Imre voitti ottelun luvuin15-13.

”Se oli tasainen ottelu, minulla muutama selvä oma virhe. Imren kokemuksella oli merkitystä, mutta ei ollut mikään selvä ottelu suuntaan tai toiseen. Meno oli hyvä, vaikka tappio tulikin”, kommentoi Vuorinen Budapestista.

Vaikka valtavan kokoisessa kilpailussa sijoitus 64 parhaan joukkoon on jo itsessään kova saavutus, on Vuorisen tavoite toki korkeammalla. Rion alkavaa karsintaa ajatellen olisi todella merkittävää päästää maailmanrankingin 16 joukkoon. Tämä tavoite tuskin vielä toteutuu Vuorisen osalta Budapestin tuloksen myötä.

Suomen naisista Helsingin Miekkailijoiden Catharina Kock taisteli kolme voittoa alkueräkierroksella ja kärsi kolme niukkaa häviötä pistoin 4-5. Karsintaottelussa Israelin Nicole Tal oli sitten selvästi kovempi pistoin 15-8.

BUDAPEST GP, tulokset miehet:
37. Niko Vuorinen FIN
69. Teemu Seeve FIN
160. Tatu Nuotio FIN
204. Kasper Roslander FIN
250. Alexander Lahtinen FIN
267. Matias Lehtonen FIN
294 os.

BUDAPEST GP, tulokset naiset:
118. Catharina Kock FIN
173. Michaela Kock FIN
184. Suvi Lehtonen FIN

« Takaisin