Niko Vuorinen jatkaa Heidenheimin maailmancupissa

9.1.2020 Niko Vuorinen jatkaa erinomaisen sijoituksen metsästystä kalpamiekkailun maailmancup- ja olympiarankingkilpailussa Saksan Heidenheimissa myös perjantaina. Suomalainen selvitti keskiviikkona 328 kilpailija joukosta itsensä pitkän päivän päätteeksi 64 onnellisen jatkajan joukkoon.

Vuorinen oli ainoa suomalainen, joka pystyi voittoihin torstain pudotusotteluissa. Suoraan toiselle kierrokselle päässyt Unkarissa nykyisin asuva ja treenaava Vuorinen voitti toisella kierroksella Viron Peeter Turnaun 15-14. 

- Ollaan oteltu varmaan miljoona harjoitusmatsia kuluneen 13 vuoden aikana. Turnau piti hommaa näpeissään melko jumalaisilla pistoilla. Olin suorastaan hukassa tilanteessa 9-12. Jostain sitä reserviä kuitenkin löytyi, ja kampesin tilannetta tasoihin. Läheltä piti tappioasemassa 13-14. 14-14 -tilanteessa sisäinen balleriinani heräsi, ja pyöräytin lopetuspiston polviltani suoraan ylöspäin. Huojentavaa.

Pääsystä perjantain 64 parhaan kaavioon oteltaessa vastaan asettui nuori ranskalainen Paul Allegre, joka on hallitseva U23 Euroopan mestari Plovdivin kisoista. Ottelu päättyi suomalaisvoittoon 15-7.

- Ylilataus purkautui avauskierroksen voiton myötä, ja napsin melko vaivattomasti voiton ranskalaisesta, Vuorinen kertasi.

- Juhlat käynnissä. Oli selkeää ylilatausta tänään, odotukset katossa. Eristä nimittäin onnistuin aloittamaan neljä kuudesta ottelusta 2-3 pisteen tappioasemasta. Lopulta kuitenkin hävisin vain yhden ottelun, ja senkin jatkoajalla. Tasaisuus on selkeästi Unkarin opeista tullutta, kun nyt katson kuluneen vuoden menoa.

Vuorinen kohtaa perjantain 64-kaaviossa 21-vuotiaan Belgian mestarin Neisser Loyolan.

- Hävisin edellisen kohtaamisen, mutta tällä kertaa taktiikka on jo selvillä, Vuorinen totesi ennen levolle laskemistaan.

Seuraavalla kierroksella odottaisi todennäköisesti tuttu unkarilainen, hallitseva maailmanmestari Gergely Siklosi.

Kaksi muuta suomalaisottelijaa hävisivät ensimmäisellä pudotuskierroksella. Tatu Nuotion kohtaloksi koitui yhden piston tappio saudiarabialaiselle Jawad Aldawoodille ja Gunnar Gräsbeckin italialaiselle Federico Vismaralle 8-15.

Vuorinen voitti alkuerässään viisi ottelua ja ainoan tappionsa hän koki vain yhdellä pistolla Luxmburgin Flavio Giannottelle. Vuorisen saldo jäi kymmenen pistoa plussalle. Nuotion alkueräsaldo oli neljä voittoa sekä kaksi tappiota +2 indeksillä ja Gräsbäckin kaksi voittoa sekä neljä tappiota ideksillä -4.

Nuotion loppusijoitus oli 171. ja Gräsbeck 236:s. (osallistujia 328)

-----
Toni Flink

Kuvassa Tatu Nuotio ja Niko Vuorinen by Augusto Bizzi

Lue lisää kilpailusta >

 

« Takaisin