Niko Vuorinen 64-kaavioon Dohan GP:ssä

25.1.2019 Niko Vuorinen jatkaa otteluita Dohan kalpamiekkailun Grand Prix´ssä sunnuntaina 64 parhaan joukossa. Sen sijaan Gunnar Gräsbeckin ja Jaakko Paavolaisen otteet eivät sinne asti riittäneet.

Niko Vuorinen voitti alkuerässään neljä ottelua kuudesta, mutta alku niihin oli hankala.
- Siihen nähden, että olotila oli melko lailla levännyt, rento ja lämmittelykin meni nappiin, oli erien aloitus varsinainen pannukakku. Otin takkiin peräti kaksi murskatappiota 5-1 ja 5-2, ja piti reilulla kädellä muistifilmiä kelata, jotta tuli vastaan edellinen kerta, jossa olisin niin kelvottomasti otellut. 
- Onneksi ehdin hyödyntää näiden jälkeen kaikki ensiapuvihanhallintakeinot, jotka osaan (seinän pahoinpitely, kiroilu ja ympyrän kiivas kävely), joten sain nostettua itseni henkisestä suostani. Loput otteluista kääntyivätkin voitoiksi, Vuorinen kertasi Qatarin perjantaipäivän alkutunteja.

Ensimmäisessä pudotusottelussa vastaan Vuoriselle tuli Sveitsin Clement Metraillerin. Nuori sveitsiläinen ei kestänyt eristään sisuntuneen Vuorisen kyydissä langeten suomalaisen ansoihin. Loppunumerot kirjattiin 15-8.

Toisessa pudotusottelussaan Vuorinen puolestaan löi ukrainalaisen nelinkertaisen MM-mitalistin Maksym Khvorostin loistavan alun myötä 15-10.
- Tuttu kaveri, ottelimme useaan otteeseen viime kesän MM-leirillä Japanissa. Etäisyydenhallinta toimi ja sain murrettua hyökkäysyritykset sen verran hyvin käsipistoilla, että ensimmäiselle erätauolle siirryimme kannaltani mukavassa 7-1 -johdossa. Toisessa erässä vastukseni suojasi paremmin kättään, ja sain jokusen oman. Keskityin lähinnä runnomaan tuplia ilman terää ja sain pidettyä riittävän johtoaseman.

Sunnuntaina Vuorinen saa jälleen vastaansa ukrainalaisen miekkailijan, tällä kertaa 25-vuotiaan Roman Svichkarin, viime vuoden Wuxin MM-kisojen henkilökohtaisen kilpailun pronssimiehen. Ottelu käydään kello 7.50 Suomen aikaa.

- Henkilökohtainen draaman kaareni oli tänään melko tuskallista koettavaa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Lauantaina kevyttä sparria ja sunnuntaina Svichkaria vastaan!

Voitolla seuraavaksi vastustajaksi olisi tarjolla joukkuekisan olympiapronssimitalisti ja viisinkertainen MM-mitalisti, Unkarin András Rédli (tai tanskalainen Frederik von der Osten voittaessaan unkarilaisen).

Paavolainen ja Gräsbeckin mukana pudotusoteluissa

Jaakko Paavolainen puolestaan voitti puolet eriensä kuudesta ottelusta. Pudotusotteluiden aluksi Paavolainen löi Hong Kongin Chak Hin Nicholas Chaun 15-9, mutta Venäjän Georhiy Bruev voitti Paavolaisen 15-10. Edellisessä maailmancupin kisassa Heidenheimissa pronssille sijoittunut parin vuoden takaisin junioreiden maailmanmestari Bruev oli sijoitettu pudotuskaavion ykköseksi hänen jäätyä ensimmäisenä ulos suoraan 64-kaavion päässeiden alkuerin 16 parhaan joukosta.
- Ei ihan riittänyt rahkeet 64 joukkoon. Olisi ollut tarpeellista saada matsin aikana välitöntä palautetta, jotta Bruev olisi kaatunut. Valitettavasti muilla suomalaisilla oli matsit samaan aikaan.

Paavolaisen loppusijoitus oli 85:s.
- Tosin sijoitus on parannusta viime kisoihin, jotka ovat omalta osaltani menneet niin penkin alle, että asian korjaamiseksi ainoa vaihtoehto oli lähteä Budapestiin treenaamaan viikoksi. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi.
- Loppujen lopuksi olen tyytyväinen, että pääsin näinkin pitkälle näissä kisoissa. Olen joutunut tappelemaan sopimusoikeuden kanssa teoriassa, että käytännössä viime päivät ja se on syönyt jäljellä olevia voimia.

Gunnar Gräsbeck otti alkuerässä kaksi voittoa kuudesta matsista. Gräsbeck pääsi ottelemaan mm. joukkuekisan Euroopan ja maailmanmestaria Ronan Gustia vastaan häviten hyvän taistelun jälkeen 1-3. Gräsbeckin ainoaksi jääneessä pudotusottelussa Kazakhstanin Yerlik Sertay oli parempi 15-12.

Gräsbeck oli kisan 144:s kaikkiaan 203:en osallistujan joukossa.
- Alkuerät olisivat voineet alkaa paremmin. Niukkoja tappioita, mutta onnistuin napsamaan ne kaksi tarvittua voittoa hyvällä indeksillä. Pudotuksissa olisin voinut olla hieman itsevarmempi ja uskaltaa painostaa vastustajaa. Kyseessä oli kuitenkin aivan voitettavissa oleva miekkailija. Sain paljon turhia osumia itseeni kun pakitin takarajalle asti.

____
Toni Flink

« Takaisin