Naisten kalvan maailmancup käyntiin Tallinnasta

19.10.2017 Naisten miekkailun maailmancupin kauden ensimmäinen osakilpailu kisataan tulevana viikonloppuna Tallinnassa, Kalev Sports Hallissa. Perjantaina on karsintakilpailu, lauantaina jatketaan 64 parhaan osalta ja sunnuntaina kisataan joukkuekilpailu

Suomesta henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuu kymmenen urheilijaa:

Micahela Kock (ranking 298), Catharina Kock (612), Suvi Lehtonen (158), Inka Mikkilä (289), Selma Mustonen (-), Anna Salminen (103), Sara Salminen (443), Linn Sundquist (420), Sofia Tauriainen (425) ja Anna Vuorinen (437). Kaikkiaan kisaan on ilmoitettu 204 miekkailijaa.

Sunnuntaiseen joukkuekilpailuun on ilmoittautunut 19 maata. Suomen joukkueen muodostavat Anna Salminen, Suvi Lehtonen, Michaela Kock, Catharina Kock. Joukkueenjohtajana toimii András Tóth.

Tässä muutaman kärkimiekkailijamme ennakkotunnelmia:

Suomalaisista korkeimman maailmanrankingin omaava Anna Salminen käynnistää hyvillä mielin kisakauttaan.
- Innolla odotan kauden ensimmäisiä kansainvälisiä kisoja. Valmistelut ja treenit ovat sujuneet suunnitelmien mukaan, joten hyvin mielin kohti Tallinnan matseja mennään.

Catharina Kock palaa Tallinnassa vuoden tauon jälkeen kilpakentille.
- Hyvällä mielellä lähden kisaamaan. Kärki on kohdillaan ja tsemppiä löytyy. Vuosi on todellakin vierähtänyt edellisesti kilpailusta, joka taisi juurikin olla tämä sama Tallinnan maailmancup. Joten tästä on hyvä pistää kausi kunnolla käyntiin.

Suvi Lehtonen on kärsinyt sitkeästä syysflunssasta, mutta se alkaa olla nyt voitettu.
- Vähän erilainen alku kisakaudelle kuin oli suunnitelmissa. Kesälomalta palattuani sain melkeinpä heti sitkeän syysflunssan, joka nyt jo onneksi alkaa helpottaa. Kovatehoisia treenejä on alla vain muutama ja kisoja ei yhtään, joten ihan täysi kysymysmerkki on, miten miekkailu lähtee kulkemaan. Mutta avoimin mielin lähden kisaamaan ja tyytyväinen olen, jos saan maailmancupista pisteen tai pari.

Michaela Kock odottaa myös kisaamaan palaamista innolla.
- Kisaan valmistautuminen on sujunut hyvin, nyt lähtee uusi kausi käyntiin kovasta kisasta. Uusien kuvioiden myötä treeniaikataulua on vähän muutettu, mutta siitä huolimatta olen pääsyt hyvin valmistautumaan tulevaan kauteen. On mukava päästä taas kisakentille pienen tauon jälkeen.

-----
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

​Lue lisää kilpailusta >

 

« Takaisin