Naisten joukkue 14:s miekkailun EM-kilpailuissa

17.6.2017 Naisten kalpajoukkue Michaela Kock, Suvi Lehtonen, Inka Mikkilä ja Anna Salminen sijoittui 14:nneksi EM-joukkuekilpailussa lauantaina Georgian Tbilisissä. Suomi otteli kolmasti häviten kaikki ottelunsa, mutta sijat 9.-12. olivat vain piston päässä.

Naisten urakka alkoi Ranskaa vastaan ja lopulta mestariksi yltäneet ranskalaiset veivät ottelun selkein numeroin 18-45. Sijoista 9-16 ottelussa Ruotsi oli puolestaan harmittavan niukasti parempi 42-43.

Päätösottelussa Suomi otteli sijoista 13-14 Espanjan kanssa. Espanja vei ottelun 38-45.

- Meillä oli kisassa aika nuori joukkue, joten lähdimme joukkuekisaan  hakemaan hyviä matseja. Ensimmäinen vastustajamme Ranska osoittautui liian kovaksi, ja hävisimme aika reilusti hyvästä tsempistä huolimatta. 

- Ruotsi ja Espanja olisivat molemmat olleet voitettavissa. Hyviä yksilösuorituksia ja upeita pistoja tehtiin vaikeillekin vastustajille, joten siinä mielessä joukkue voi olla tyytyväinen suoruiukseensa. Joukkuekisoja on aika harvoin, ja tällä kokoonpanolla olimme kisaamassa ensimmäistä kertaa, kertoi joukkueen tunnelmista Suvi Lehtonen.

Lopputuloksissa Suomen taakse jäi yksi joukkue, isäntämaa Georgia.

Finaalissa Ranska otti huikeiden vaiheiden jälkeen viimeisellä pistolla voiton Venäjästä 42-41. Romania otti pronssit kukistettuaan Viron 45-38.

----
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

Lue lisää kisasta >

Kuvat Augusto Bizzi

« Takaisin