MM-mitalisti Minna Lehtola miekkailijoiden ja 5-otteilijoiden valmennuspäälliköksi

15.12.2017 Suomen miekkailu- ja 5-otteluliitto on palkannut entisen huippumiekkailijan Minna Lehtolan, osa-aikaiseksi valmennuspäälliköksi tammikuun 2018 alusta.

Lehtolan nimeäminen kuuluu osana liiton hallituksen hyväksymään uuteen valmennusjärjestelmään, jonka tavoitteena on luoda edellytykset liiton strategian mukaisten huippu-urheilu tavoitteiden saavuttamiselle. 

Valmennuspäällikkö vastaa liiton operatiivisen huippu-urheilutoiminnan koordinoimisesta ja hän tukee valmennusryhmissä olevia urheilijoita ja heidän valmentajiaan huippu-urheilun suunnittelussa niin, että urheilijoille saadaan parhaat mahdolliset olosuhteet urheilemiseen.

Minna Lehtola (50)  on koulutukseltaan fysioterapeutti ja päätoimenaan hän toimii Lohjan Sairaalan Fysiatria ja kuntoutus yksikön osastonhoitajana. Lehtola edusti Suomea Atlantan Olympialaisissa 1996. Ateenan MM-kilpailuissa 1994 Lehtola sijoittui pronssille naisten kalvassa. Hänellä on taustaa myös 5-ottelusta.

- Meillä on potentiaalisia urheilijoita, joita haluan auttaa kehittymään ja menestymään. Yhteistyöllä ja yhteen hiileen puhaltamalla pystymme varmasti saavuttamaan hyviä tuloksia. Olen iloinen pystyessäni hyödyntämään huippu-urheilu taustaani tässä työssä, Lehtola toteaa.

Maamme tämän hetken ykkösmiekkailija Niko Vuorinen on nimetty liiton urheilijoiden edustajaksi ja hän toimii yhteistyössä liiton HU-ryhmän kanssa. Niko tulee osallistumaan nuorten urheilijoiden urheilijaksi kasvamisen tukemiseen. 

- Minun tarkoituksena on toimia yhteyshenkilönä kilpaurheilijoiden ja liiton välillä. Toisaalta, jos urheilija tarvitsee neuvoja esimerkiksi urheilijapolun tai kausisuunnittelun suhteen, autan mielelläni - eli toisin sanoen, tavoitteenani on jakaa sitä osaamista, jota minulle on vuosien saatossa kertynyt, summaa huippu-miekkailija Niko Vuorinen uutta rooliaan. 

Lisätietoa:
Minna Lehtola, valmennuspäällikkö 045 110 9023
Terho Mustonen, puheenjohtaja  050 302 6882
Lena Tallroth-Kock, toiminnanjohtaja 050 336 2464

----
Toni Flink
 

« Takaisin