Miekkailutrio olympiapisteiden haussa Heidenheimin megakisassa

9.1.2020 Miekkailun maailmancup ja samalla olympialaisten rankingpisteiden kerääminen jatkuu tällä viikolla torstaista perjantaihin Saksassa, kun kisataan perinteikäs 67:s miesten kalvan Heidenheimer Pokal. Lisäksi Suvi Lehtonen on mukana naisten kalvan maailmancupissa Kuubassa ja Irene Enright florentin vastaavassa kisassa Puolassa.

Suomea edustaa kalpamiekkailun maailmancupin kisassa kolmikko Gunnar Gräsbck (HABDA), Tatu Nuotio (HABDA) ja Niko Vuorinen (HFM). Topias Tauriainen joutuu jättämään kisan väliin sairastumisen takia.

Tällä kertaa kisastaan Herbrechtingenissä Heidenheimin sijaan, vaikka kisan nimi onkin säilynyt samana

Mukana on 327 miekkailijaa, joista 64 selviää ottelemaan perjantain kaavioon.

Suomalaiskolmikon värikkäitä ennakkokommentteja seuraavassa:

Gunnar Gräsbeck:

- Pikkaisen nihkeää, että siirsivät kisan suoraan joululoman jälkeen. Ennen kisa on ollut tammikuun lopussa ja on ollut mahdollista valmistautua enemmän. 

- Täällä nyt kuitenkin ollaan. Erittäin kova kisa tiedossa, kun on olympiavuosi. Omat valmisteluni miekkailun kannalta ovat hieman heikot juuri kisan ajankohtaan nähden, koska päätin priorisoida gradun kirjoittelua koko joulukuun ajan ja sitten olisi  koko tammikuun ehtinyt valmistautua skabaa varten. Koska ajankohtaa siirrettiin, niin tavoitteenani on nyt päästä ottelemaan oman tasoni kannalta mahdollisimman hyvin.

Niko Vuorinen:

- Olen asunut ja harjoitellut Unkarissa nyt runsaan vuoden. Olen havainnut kokemukseni arjen ajankulusta hämärtyvän sen johdosta, ettei eristävistä, maantieteellisistä seikoista johtuen tavanomaisia velvoitteita harjoittelun ja kilpailun lisäksi ole - kiitollisena toki näin totean. Päivät seuraavat toisiaan varsin samankaltaisina. Rytmiä rikkovat vain leirit ja kisat.

- Siinä missä jouluni oli harjoitusleiri, on Heidenheimin maailmancup uuden vuoden juhla, ja melkoinen kalpamiekkailun juhlahan se onkin. Tällä kertaa tosin juhlitaan Herbrechtingenin kylässä, sillä kisa syystä tai toisesta siirrettiin pois Heidenheimista, vaikka nimi on edelleen sama.

Tatu Nuotio:

- Oma syksyni tuli ja meni miekkailumielessä melko vaatimattomasti, mihin myötävaikuttaa osa-aikatyöllistymiseni ja maisterin tutkintoni päätökseen saattamisen vääjäämättömyys. Edellisestä ns. isosta kisasta on siis aikaa tarkalleen saman verran kuin kesän MM-kisoista. 

- Ja iso kisa on taas luvassa. Heidenheimin osanottajamäärä ylittää jälleen ne luvut, joita on toisinaan esitetty yhden ihmisen muodostamien ihmissuhteiden enimmäismäärälle. Voidaan siis lähes tieteen auktoriteetilla todeta, että näihin kisoihin on turha lähteä tekemään uusia kavereita.

- Pyrin tällä kaudella nostamaan maailmanrankingsijoitutukseni 200:n paremmalle puolelle. Sijoituksen kilpailun 96:n parhaan joukossa pitäisi tuoda riittävästi pisteitä, joten ainakin pari pudotusottelua olisi tällä reissulla voitettava. Olkoon siinä kisatavoitteeksi.

Naisten floretin maailmancupin osakilpailu kisataan viikonvaihteessa Puolan katowicessa ja mukana suomalaisista on HFM:n Irene Enright. Kalvan naisten maailmancupissa puolestaan Suvi Lehtonen kisaa Kuuban Havannassa, jossa alkuerät miekkaillaan perjantaina.

---
Toni Flink

Lue lisää Heidenheimin kilpailusta >
Lue lisää Havannan kilpialusta > 
Lue lisää Katowicen kilpailusta >

« Takaisin