Miekkailun MM-joukkue haki kisavauhdit Japanista

18.7.2018 Suomen miesten joukkue on hakenut kisavauhtinsa Japanista tällä viikolla alkaviin kalpamiekkailun MM-kilpailuihin. Anna Salminen on valmistutunut MM-taistoon kotimaassa. Kisapaikkana on reilun kuuden miljoonan asukkaan Wuxi, joka sijaitsee lähellä Shanghaita.

Mietsen kisajoukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin kaksiviikkoisella leirillä Kyushun saarella Japanissa, Hitan pikkukaupungissa. Leiri oli kokeneen kisakävijän Niko Vuorisen mukaan perin antoisa. Mukana olivat suomalaisten lisäksi Ukrainan, Viron, USA:n sekä tietenkin isäntämaan edustajia.

Leirin päätteeksi joukkue palautui muutaman päivän Tokiossa, jossa se tutustui mm. Kapselihotellissa yöpymiseen sekä shibuyan kaduilla seikkailemiseen. Japanista joukkue suuntasi Soulin kautta Shanghaihin ja bussikyydillä sieltä kisakaupunkiin.

Naiset aloittavat MM-kisaamisen karsinnassa torstaina 19.7. Miesten karsinta on vuorossa perjantaina 20.7. 64-loppukilpailut käydään naisten osalta sunnuntaina 22.7. ja miesten maanantaina 23.7. Miesten joukkuekilpailu käydään keskiviikosta torstaihin 25.-26.7.

Ainoana suomalaisnaisena Wuxin MM-kilpailuihin osallistuu Anna Salminen. Miesten joukkueen muodostavat Jaakko Paavolainen, Teemu Seeve, Topias Tauriainen ja Niko Vuorinen. Joukkueenjohtajana toimii Minna Lehtola.

Niko Vuorinen:
- MM-kisoissa on aina oma erityinen tunnelmansa, onhan se kauden pääkisa. EM-tuloksen myötä on lupa odottaa hyvää tulosta. Laitetaan tulostavoitteeksi tällä kertaa mitalisija.

Topias Tauriainen:
- Aluksi miekkailu oli Japanin leirillä hyvin hankalaa, mutta loppujen lopuksi viimeisimmistä treeneistä jäi hyvä fiilis ja odotan innolla kisoja. MM-kisat ovat minulle ensimmäiset miesten sarjassa. Tavoitteena ovat hyvät alkuerät ja muutama hyvä cupvoitto.

Teemu Seeve:
- Pitkä valmistautumisleiri takana minkä myötä hyvä kunto hankittuna, nyt mukana kolmansissa MM-kisoissa.

Anna Salminen:
- Neljänsiin MM-kisoihin ollaan menossa hyvillä mielin. Valmistautuminen Suomessa on mennyt suunnitelmien mukaan. Olen saanut hyvin tehtyä sekä miekkailu- että fysiikkaharjoituksia. EM-kisoissa tullut pieni nilkkavammakin on parantunut kunnolla, joten voin mennä täysillä ja hyvillä mielin kohti torstain matseja.

----
Toni Flink

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin