Miekkailun maailmancupissa alku uuteen kauteen - miehet Bernissä ja naiset Tallinnassa isoilla joukkueilla

9.11.2022 Kalpamiekkailun maailmancupin uusi kausi käynnistyy tulevan viikonloppuna miesten osalta Bernissä Sveitsissä ja naisten osalta 52. Glaive de Tallinn Virossa. Henkilökohtaiset kisat käydään perjantaista lauantaihin ja joukkuekilpailut sunnuntaina. Suomelta mukana on isot joukkueet: seitsemän molemmissa.

Viimeksi on kisattu heinäkuussa MM-kilpailut ja maailmancupia toukokuussa Tbilisissä.

Suomen miesten joukkue Berniin:

Joukkue- ja henkilökohtainen kilpailu: Niko Vuorinen, Jaakko Paavolainen, Topias Tauriainen ja Julius Jutila (varalla joukkuekilpailuun)
Henkilökohtainen kilpailu: Akseli Heinämaa, Väinö Paavolainen, Gunnar Gräsbeck

Suomen naisten joukkue Tallinnaan:

Joukkue- ja henkilökohtainen kilpailu: Anna Salminen, Anna Vuorinen, Outi Jaakkola ja Anni Vornanen (varalla joukkuekilpailuun)
Henkilökohtainen kilpailu: Inka Mikkilä, Sara Salminen, Suvi Lehtonen


 

 

Suomalaisten ennakkotunnelmia maailmancupin viikonloppuun
 

Anna Salminen (FIE ranking 333)
- Kisaan lähden innolla ja mielenkiinnolla. Innolla sen takia, että Oslon kisoissa miekkailu oli kivaa ja nautinnollista ja odotan, että pääsen taas kisaamaan. Mielenkiinnolla taas sen takia, että Oslossa tapahtuneen loukkaantumisen takia olen hieman joutunut tekemään miekkailutyyliini kompromisseja ja keksimään pieniä väliäaikaisratkaisuja. Jännä nähdä mihin asti tällä kombolla pääsee.

Anna Vuorinen (FIE ranking 254)
- Vietin viime viikon harjoitellen (jälleen kerran) Virossa, jossa pääsin sparraamaan Viron, Puolan ja Ruotsin maajoukkueiden kanssa. Mukavaa polkaista kausi kunnolla käyntiin tällä kauden ensimmäisellä maailmancupilla.

Anni Vornanen (FIE ranking 424)
- Takana on tiukka kisa- ja leirirupeama kotimaassa ja Pohjoismaissa. Miekkailuun on vihdoin alkanut löytyä pitkään kaivattua tasaisuutta ja sitä kautta tuloksetkin ovat parantuneet, joten lähden innolla kohti kauden ensimmäistä maailmancupia.

Inka Mikkilä (FIE ranking 507)
- Edessä on ensimmäinen maailman cup pitkään aikaan, joten ennakko odotukset on aika maltilliset. Kauden tavoitteena on kerätä kisarutiinia ja kokemusta taas tauon ja vaikeampien vuosien jälkeen, mikä on hyvä pitää mielessä, vaikka kausi onkin alkanut ihan mukavasti. Valmistautuminen on sujunut niin kuin oli suunniteltukin.

Outi Jaakkola (FIE ranking 245) 
Sara Salminen (FIE ranking 551)
Suvi Lehtonen (FIE ranking 275)

 

 

Niko Vuorinen (FIE ranking 36)
- Aloitin tämän miekkailukauteni vähän myöhemmin kuin yleensä, lokakuussa. Seurasin unkarilaista kalenteria - toukokuussa alkavasta olympiakarsintavuodesta johtuen ei ollut mielekästä aloittaa tavanomaiseen tapaan elokuun puolella. Tällöin tiedossa olisi käytännössä kolmen vuoden lähes yhtäjaksoinen rutistus, mikä ei tietenkään palvelisi varsinaista päämäärää, eli olympiakarsintoja. Satelliittikisojen väliinjääminen tältä vuodelta oli harmillinen juttu, mutta ensi vuonna sitten taas. Olisi hienoa, jos palattaisiin vanhaan järjestelmään, jossa kisat oli ripoteltu pitkin kautta A-maailmancupien ja GP-kisojen väliin, eikä tällä tavalla sijoitettu köntäksi heti kesätauon jälkeen.

- Alkanut kausi on aika mones aikuisten sarjassa, äkkiseltään laskettuna taitaa olla neljästoista. Silti pelkkä ajatus alkavista A-maailmancupeista saa edelleen sormenpäät hikoamaan jännityksestä ja odotuksesta; minulle miekkailu on ensisijaisesti kilpailua. Toisaalta helmikuusta saakka Ukrainassa raivonnut sota pakottaa käsittelemään lajiani myös yhteiskunnallisesta näkökulmasta: olen kuullut huolestuttavia huhuja, että FIE:n piirissä olisi kasvanutta kannatusta Venäjän päästämisestä takaisin maailmancupin pariin. Ajatus on sietämätön, ja tällainen ratkaisu pettäisi FIE:n omat arvot, jotka sisältävät muun muassa "sosiaalisen vastuullisuuden", "universaalien, fundamentaalisten eettisten periaatteiden kunnioittamisen" sekä "solidaarisuuden vahvojen ja heikkojen välillä". Lausannen kongressista on näin ollen tulossa mielenkiintoinen tavalla, jota sen ei pitäisi olla. Suomalaisena en voi mitenkään hyväksyä tilanteen palauttamista normaaliksi ennen kuin sota on loppu ja Venäjän hallinto vaihdettu, eikä pitäisi mielestäni kenenkään muunkaan.

- Mitä sitten itse Bernin kisaan tulee, niin parikin uutta kierrettä tiedossa: päädyin ekologiseen vaihtoehtoon, ja matkustan paikan päälle yöjunalla, ensimmäistä kertaa. Junamatkailu on ylipäänsä mieleeni. Kisapaikka on myös vaihtunut perinteisestä Wankdorf-hallista kaupungin ulkopuolelle. Kauden avausta kohti siis.

Jaakko Paavolainen (FIE ranking 189)
- Talven lähestyessä starttaa maailmancupinkiertue ja, kuten aina ennenkin, niin myös tälläkin kertaa ensimmäisenä kisana on jokaisen suomalaisen miekkailijan "rakastama" Bern. Kisaa odotan kuitenkin innolla, sillä tahdon saada vähän parempaa käsitystä missä tällä hetkellä mennään oman miekkailun osalta. Alla oli ihan semi ok satelliittikiertue joista tarttui sijat 6. Turusta ja 9. Oslosta, mutta kuitenkin niistä jäi itselle sellainen fiilis, että kaikkia paukkuja ei kuitenkaan tullut käytettyä. Noh pitänee toivoa että nämä paremmat tulokset ovat vasta edessä päin. 

- Suuri onni on että olemme saaneet valmentajan mukaan kisoihin, niin eipä pahimmassa tapauksessa tarvitse ainakaan yksin talsia hallille aamu kasin erää varten.

Topias Tauriainen (FIE ranking 210)
- Odotuksia kisaan ei juurikaan ole. Kevään treenit on kulunut hyvin mutta varoen nilkkaa, joka loukkaantui viime keväänä. Koen etten ole vielä fyysisesti viime vuosien tasolla.

Julius Jutila (FIE ranking 260)
- Syksyn kisat ovat lähteneet tuloksekkaasti käyntiin ja fiilis niin kisoissa kuin treeneissä on ollut hyvä. Odotan innolla, että pääsen testaamaan omaa tasoa maailman kärkeä vastaan. On myös kiva, että saadaan valmentaja mukaan tukemaan tiukoissa paikoissa koko joukkuetta.

Tavoitteena on repiä itselleni paikka lauantain 64-parhaan joukkoon.

Väinö Paavolainen (FIE ranking 451)
- Kisakausi on ollut intensiivinen ja valmistautuminen raudan lujaa. Olen menossa kisaan hakemaan parasta kv tulostani. Eristä läpi ja pudotusotteluista niin pitkälle kun vain kuntoa kestää. Seuraavaan kisapäivään eteneminen on minusta täysin mahdollista.

Gunnar Gräsbeck (FIE ranking 581)
- Kerrankin kunnon kasa suomalaisia miekkailijoita kisassa, mikä on todella hieno asia. Omalla kohdalla miekkailu kulkenut melko hyvin viime aikoina, joten odotan itseltäni hyviä matseja ja tavoitteena on kaataa kovia nimiä. 

Akseli Heinämaa (FIE ranking 572)

 

--
Toni Flink
 

« Takaisin