Miekkailun maailmancupin joukkuekilpailuista avaustappiot - naiset saivat hyvää oppia maailman terävimmästä kärjestä

13.11.2022 Suomen naisten kalpajoukkue sai erinomaista oppia ja ottelikin lupaavasti olympiavoittaja Viroa vastaan sen omalla kotikentällä Tallinnassa miekkailun maailmancupin joukkuekilpailussa sunnuntaina. Miesten kisa päättyi naisten tapaan Bernissä avauskierroksen tappioon Belgialle. Molempien joukkueiden sijoitukseksi kirjattiin sama kuin turnausrankingissa eli 27:s naisissa ja 35:s miehissä.

 Kuva: FIE / Bizzi Team / Tallinna

Naisten joukkuekilpailuissa oli mukana 27 joukkuetta, joista Suomi oli sijoitettu 26:nneksi. Vastaan asettui kotikentällään Tokion olympiavoittaja Viro. Viron joukkueessa nähtiin olympiavoittajista Irina Embrich, jonka kanssa Anna Salminen otteli ottelun alkupuolella tasapelin 3-2. Muutenkin Suomi pysyi hyvin ottelun alkupuolikkaan virolaisten mukana ja seitsemän matsin jälkeen tilanne oli vain 21-17 Virolle. Lopputulokseksi kirjattiin 45-27. Suomen joukkueessa ottelivat Anna Salminen, Anna Vuorinen, Outi Jaakkola sekä Anni Vornanen.

Anna Salminen:
- Ensimmäinen joukkuekisa tällä kokoonpanolla ja todella lupaavaa ottelua. Vaikka lopputulos olympiavoittajia vastaan oli selvä, oli matsi tiukka vielä ennen kolmea viimeistä matsia. Varsinkin ensimmäiset kuusi matsia miekkailtiin todella fiksusti ja järjellä rakentaen. Loppua kohden oli pakko hakea pisteitä ja tässä Viro saikin revittyä tuon lopputuloksissa näkyvän piste-eron. 

- Kotiinvietäviksi siis konkreettisia parannusideoita, hyvää kokemusta, mutta ennen kaikkea suurta intoa tuleviin joukkuemaailmancuppeihin.

 

Miesten joukkuekilpailussa Bernissä mukana oli 36 joukkuetta, joista Suomi oli rankattu sijalle 35 eli 16-kaavion pääsyyn olisi tarvittu kaksi voittoa, joista toinen jostain aivan kärkimaasta.

Kärkimaata (rankingkolmonen Korea) ei päästy kuitenkaan kohtaamaan, kun Belgia (30) kukisti tiukassa ottelussa miehemme 42-45.  Suomen joukkueessa ottelivat Jaakko Paavolainen, Niko Vuorinen, Topias Tauriainen sekä Julius Jutila.

--

Toni Flink
 

 

« Takaisin