Miekkailun maailmancup jatkuu perjantaina Vancouverissa ja Barcelonassa

7.2.2019 Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena naisten osalta Espanjan Barcelonassa ja miehillä Kanadan Vancouverissa. Suomalaisedustusta löytyy molemmista tapahtumista: naisia on mukana Barcelonassa neljä ja miehiä ison veden takana kaksi

Molemmissa kisoissa aloitetaan perjantaina alkuerillä ja ratkotaan lauantaille 64 parasta kaavioon. Sunnuntaina kisataan joukkuekilpailut ja Suomen naisten nelikko on siinäkin mukana.

Suomen kisajoukkueet viikonlopun maailmancupeissa ovat
Naiset: Michaela Kock, Anna Vuorinen, Sofia Tauriainen ja Suvi Lehtonen
Miehet: Jaakko Paavolainen ja Niko Vuorinen.

Miesten henkilökohtaiseen kisaan on ilmoittautunut 198 miekkailijaa ja naisilla 281. Tutusti mukana on molemmissa kisoissa aivan maailman terävin kärki. Naisten joukkuekilpailussa on mukana 29 maata, joista kolme on maailmanrankigissa Suomen alapuolella.

Tässä miekkailijoidemme ennakkotunnelmat kisaviikonloppuun:

Michaela Kock:
- Viimeiset miekkailutreenit ennen kisaa tehty tiistaina. Oli hyvä fiilis miekkailla ja kaikki väistöt tuntuivat menevän hyvin. Tästä on hyvä lähteä kisaamaan. Odotan innolla päästä miekkailemaan erinomaisten miekkailioiden kanssa.

Anna Vuorinen:
- En ole vielä päässyt treenaamaan 100% sääreni rasitusmurtuman takia, mutta toisaalta kahden viikon takainen hyvä suoritus U23-kisassa Italiassa (18. Busto Arsiziossa) on tuonut hyvää fiilistä ja luottamusta tätä kisaa kohden.

Sofia Tauriainen:
- Innoissani lähden kisaamaan. Takana on hyvä ja pitkä treenijakso. On ollut kiva miekkailla, kun olen pysynyt terveenä ja saanut keskittyä tekemiseen.

Suvi Lehtonen:
- Valmistautuminen kisaan on mennyt ihan suunnitellusti eli kevyesti treenaillen. Pidin viime kauden taukoa, joten nämä maailmancupinkisat ovat ihan kysymysmerkki. Saa nähdä, miten kroppa kestää matkustamista ja kovempia matseja. Pääasia olisi tässä kohtaa, että saisi miekkailun kulkemaan ja se tuntuisi hyvältä. Sen jälkeen sitten mietitään tulostavoitetta.

Jaakko Paavolainen:
- Täällä ollaan taas vaihteeksi toisella puolella maailmaa. Aikaero on painanut päälle oikein urakalla ja hereillä pysyminen on melkein haastavampaa kuin miekkailu.  Sen näkee sitten miten skabat sujuvat.

Niko Vuorinen:
- Olipa kerran kaukaisessa maassa melko kylmä rannikkokaupunki, johon kaikki parhaat kalpamiekkailijat kokoontuivat. Ensin harjoittelemaan, sitten kamppailemaan mitaleista. …eikun hetkinen, näinhän se meneekin joka vuosi. Vancouverin Dynamo FC on jälleen onnistunut järjestämään huippuluokkaiset valmistautumisolosuhteet aikaeron tappamiseksi. Kymmenpäiväinen reissu ei tunnu lainkaan tuskalliselta. Maisemat ovat sen verran esteettiset, että tekisi mieleni lähteä samoilemaan kaupungin laitaman vuorille. Edeltävä kuitenkin jäänee tänä(kin) vuonna haaveeksi.
- Kontrasti toissaviikonloppuiseen Dohan GP:hen on valtava - Kanada ja Qatar ovat aika lailla kaikin puolin kuin yö ja päivä, mikä tuskin yllättää ketään.

---
Toni Flink

Lue lisää Barcelonan kisasta >
Lue lisää Vancouverin kisasta >

« Takaisin