MIEKKAILU: Värikäs joukkuekilpailupäivä Tbilisissä toi kalpamiehille parhaan sijoituksen joukkuekilpailussa seitsemään vuoteen

24.3.2024 Suomen kalpamiesten joukkuekilpailun päivä oli sunnuntaina Georgian Tbilisissä enemmän kuin tapahtumarikas. Loppusijoitukseksi tuli 12:s, joka on paras sijoitus maailmancupissa joukkuekilpailussa seitsemään vuoteen.

Suomen joukkueessa miekkailivat Jaakko ja Väinö Paavolainen, Akseli Heinämaa sekä Niko Vuorinen.

Jotta joukkue pääsi ottelemaan kaikkiaan viisi ottelua, sen täytyi voittaa ensimmäinen ottelu. Hallitseva MM-pronssijoukkue Venezuela kaatuikin, yhdellä pistolla!  27:nneksi sijoitettu Suomi johti ottelua käytännössä koko ajan, mutta loppuhuipennukseksi tarvittiin Niko Vuorisen loppurutistus Lontoon olympiavoittajaa Ruben Limardoa vastaan 45-44 -lopputulokseen.

- Hemmetin hyvää ottelua. Tiukaksi veti mutta pää piti, Vuorinen kommentoi.

Espanja kukisti Suomen 16-kierroksella 34-45. Ottelussa nähtiin ”tuplaloukkaantuminen”, kun Akseli Heinämaa ja Espanjan Bargues törmätessään satuttivat molemmat jalkansa.

Seuraavalla kierroksella Suomi sai luovutusvoiton Kanadasta, jonka koko joukkue oli saanut ilmeisesti ruokamyrkytyksen.

Sijoista 9-12 otellessa vastaan asettui ensin Ukraina, joka oli parempi 39-45. Perään Kiina voitti Suomen 35-45.

Niko Vuorinen:
- Hyviä otteluita, tiukkoja matseja. Taktisesti mainiota miekkailua kaikilta. Väinö otti hienosti vastuuta kun Akseli joutui loukkaantumisen takia väistymään. Erityisen hyväksi tuloksen tekee se, että tämä oli viimeinen olympiakarsintakisa ja panokset olivat todella suuret monella maalla - esimerkiksi Espanjalla, jonka kohtasimme. Hyviä asioita tapahtuu Suomen miekkailussa.

Valmentaja András Tóth:
- Olen erittäin ylpeä miehistä olympiapaikan joukkuekilpailussa jo saavuttaneen Venezuelan voittamisesta ja pääsystä jatko-otteluihin 16 parhaan joukkoon. Venezuela on mahtava joukkue, riveissään henkilökohtainen olympiavoittaja. Tämän jälkeen ei voittoja tullut, mutta pystyimme haastamaan kaikki muutkin joukkueet.

- Olemme rikkoneet jään ja tämä voitto paransi meidän rankingia huomattavasti. Pariisin maailmancupiin pääsemme paljon paremmista lähtökohdista, samoin EM-kisoihin. Tämä oli tärkeää tulevaisuutta ajatellen ja tuo entistä paremmat asetelmat jatkossa lisäyllätysten tekemiseen.

--

Toni Flink
 

« Takaisin