MIEKKAILU: Vancouverin maailmancupiin kuusi kalpamiekkailijaa

6.12.2023 Kalpamiekkailun vuoden viimeinen maailmancupin osakilpailu käydään tällä viikolla 7.-10.12.2023 Kanadan Vancouverissa Place du Canadassa. Suomelta on mukana kolmen naisen ja kolmen miehen suuruiset ryhmät, jotka osallistuvat henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi myös joukkuekilpailuihin.

Naisten alkuerät kisataan torstaina ja miesten perjantaina. Henkilökohtaisten kilpailujen finaalipåivä on lauantai ja joukkuekilpailut miekkaillaan sunnuntaina. Naisissa mukana on 205 miekkailijaa ja miehissä 246.

Naisten joukkuekilpailussa on mukana 21 joukkuetta, joista Suomi on rankattu 20:nneksi ja todennäköinen avauskierroksen vastustaja on isäntämaa Kanada (maailmanranking 13.). Miehissä mukana on 31 joukkuetta ja Suomen ranking on 28:s ja  32-kierroksen vastustaja on Venezuela (maailmanranking 5).tai Japani (6).

 

Aikataulu:
Torstai 7.12. naisten karsinta
Perjantai 8.12. miesten karsinta
Lauantai 9.12.naisten ja miesten finaalit
Sunnuntai 10.12. naisten ja miesten joukkuekilpailut

Suomen joukkue
Naiset:
Anna Salminen (FIE-ranking 179) 
Anna Vuorinen (266)
Anni Vornanen (444)

Miehet:
Niko Vuorinen (30)
Väinö Paavolainen (776)
Joona Rantanen (nr)
Joona Rantanen on ensikertalainen miesten maailmancupissa

 

Suomalaisten ennakkotunnelmia Vancouverista

Niko Vuorinen:

- Vancouver on suosikkikisani, mutta tällä kertaa meinasi usko loppua kesken, että pääseekö perille lainkaan. Amsterdamin päässä kone päätti sammua kiitoradalle moottorin pettämisen myötä. Mielummin toki maassa kuin hetkeä myöhemmin ilmassa. Näinpä matka-ajaksi tuli laskujeni mukaan lopulta 55 tuntia.

- Toisaalta mikäpä tässä aikaeroa miekkailun merkeissä tappaessa. Vancouverin kisa on siitä erityislaatuinen, että täällä pääsee treenailemaan etukäteen monien sellaisten miekkailijoiden kanssa, joita normaalisti ei kohtaa. Toivottavasti kärki lentää kisassa paremmin kuin KLM:n koneet.

Joona Rantanen:

- Ensimmäinen senioreiden maailmancup tulossa, miekkailu sujunut täällä ihan hyvin, vaikka aikaero ja matkustaminen vähän vaikuttavatkin jaksamiseen.

Anna Vuorinen:

- Olemme suomalaisten kanssa tulleet tänne Vancouveriin jo viime viikolla ja harjoitelleet paikallisessa seurassa muiden jetlagin kanssa kamppailevien kanssa. 

- Tämä on ensimmäinen kisani, jossa on näin valtava aikaero (10 tuntia), eikä tämä unirytmi ole vieläkään muuttunut täysin luontevaksi. Toivottavasti kisapäivään mennessä olisi jo pahin ohi.

Anna Salminen:

- Päästyämme Vancouveriin 55 tunnin matkustamisen jälkeen aloitimme treenileirin heti seuraavana päivänä. Treeneissä olemme samalla saaneet otella sekä hyviä miekkailijoita että aikaerorasituksen oireita vastaan. Aikaeroon tottuneena ollaan nyt viimeisiä treenejä vaille valmis torstain taistoihin. Kiva päästä taas kisaamaan!

Anni Vornanen:

- Matka Vancouveriin oli pitkä, kivinen ja täynnä erinäisiä vastoinkäymisiä, mutta perille päästyämme harjoitteluolosuhteet ovat onneksi olleet erinomaiset. 

- Takana on useampi hyvä treeni mm. japanilaisten, ukrainalaisten ja israelilaisten kanssa ja jetlag alkaa olla selätetty. 

- Edellisessä maailmancupissa rasitteena oli sairastuminen juuri kisan alla, mutta nyt odotan innolla kisaamaan pääsemistä täysissä voimin.

-----------------

TONI FLINK

« Takaisin