MIEKKAILU: Suomelta naiskvintetti Barcelonan maailmancupiin

8.2.2024 Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna naisten osalta Barcelonassa, Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona -kilpailulla. Mukana on viisi suomalaista, kun kisataan henkilökohtaisen kilpailun lisäksi myös joukkuekilpailu.

Kisapaikkana 9.-11.2. on Barcelonan olympialaisista 1992 tuttu Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. Henkilökohtainen kilpailu käydään perjantaista lauantaihin ja joukkuekilpailu sunnuntaina.

Suomen joukkue

Naiset:

Suvi Lehtonen  (FIE-ranking 236) (PB 62. Tallinna 2016)
Inka Mikkilä  (FIE-ranking 748) (PB 156. Tallinna 2017)
Anna Salminen (FIE-ranking 150, parannusta edellisestä 23 sijaa) (PB 39. Budapest 2017)
Anni Vornanen  (FIE-ranking 400) (PB 136. Vancouver 2023)
Anna Vuorinen  (FIE-ranking 260) (PB 29. Tallinna 2022)

Joukkuekilpailussa mukana ovat Mikkilä, Salminen ja Vuorinen

Aikataulu:
Perjantai 9.2. naisten karsinta
Lauantai 10.2. naisten 64-kaavio
Sunnuntai 11.2. naisten joukkuekilpailu

Suomalaisten ennakkotunnelmia

Anni Vornanen:
- Barcelonaan valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan. Tiedossa oli jo etukäteen, että joudun tekemään tammikuussa paljon ylimääräisiä ilta- ja viikonlopputöitä, minkä vuoksi jouduin mm. jättämään Dohan GP:n välistä. 
- Treenimäärää on myös pitänyt tarkkailla tavallista enemmän, jotta kokonaiskuormitus pysyisi aisoissa, mutta vuoden alusta käynnistynyt uusi treeniohjelma ja tehostetut harjoituskuviot ovat kuitenkin tuoneet uutta virtaa tekemiseen. 
- Joulukuisessa Vancouverin maailmancupissa olin tyytyväinen omaan miekkailuuni, joten tavoitteena on jatkaa samoja otteita myös Barcelonassa.

Inka Mikkilä:
- Maailmancuppia taas tulille, odotusta ja uteliaisuutta tuntien. Viimeisimmistä maailmancupeista ei ole tullut huippu tulosten painolastia, joten on vapauttavaa päästä ilmaisemaan itseään alueelle maailman huippujen kanssa. Kansalliset kilpailut ovat sujuneet varsin hyvin viime aikoina, minkä uskon olevan hyvä merkki jälleen kasvavasta miekkailuosaamisesta.
-Lisäksi, toisin kuin viimeisimmässä maailmancupissa, jossa varusteongelmat haittasivat suoritustani, tällä kertaa kaikki on hoidettu huolellisesti varmistaen, että varusteeni ovat huippukunnossa. Valinta maailmancupin joukkuekilpailuun toista kertaa tällä kaudella ja urallani on myös hieno kunnia, mikä lisää ylimääräistä motivaatiota. Olen valmis antamaan kaikkeni ja näyttämään parasta miekkailuani!

 

Teksti: Toni Flink

« Takaisin