MIEKKAILU: Kalpamiehet mainiossa vireessä Saint-Maurin joukkuekilpailussa

19.5.2024 Suomen kalpamiekkailujoukkue Akseli Heinämaa, Jaakko Paavolainen, Väinö Paavolainen ja Niko Vuorinen sijoittui 14:nneksi Saint-Maurin maailmancupin osakilpailussa Ranskassa.

Avausottelussa Suomi taiteili voiton jo Pariisin olympiapaikan varmistaneesta Egyptistä yhdellä pistolla 38-37 ja sai näin kerättäväkseen kokemusta kolmen lisämatsin verran. Akseli Heinämaa nosti Suomen kahden piston takaa lopussa johtoon ja Niko Vuorinen viimeisteli voiton.

Venezuela oli suomalaisia parempi 16-kaaviossa 31-38 ja pudotti Suomen ottelemaan sijoista 9-16. Siellä Italia on Suomea parempi 30-45, mutta Viro kaatui taas 45-35. Näin Suomi otteli sijoista 13-14 ja siinä Sveitsi vei voiton 21-45.

Niko Vuorinen:

- Tbilisistä lähtenyt taktisesti hyvä joukkuemiekkailu sai jatkoa. Voitto Egyptistä oli maukas, ja tarkoitti sitä, että olemme tällä kaudella kaataneet kaksi kahdeksasta olympialaisiin päässeestä joukkueesta, mitä voi pitää erittäin hyvänä suorituksena menneeseen nähden.

- Venezuelan kanssa pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon oli myös kova taisto, ja voittoon oli realistiset mahdollisuudet. Ajatella, Suomi voisi olla realistisesti kahdeksan parhaan joukossa.

- Vaikka sinne asti ei vielä päästy, niin voitto irtosi vielä Virosta, mikä nosti Suomen maailmanlistalla parhaaksi pohjoismaista ja Baltian maista. Sekin on hieno juttu.

- Sveitsiä vastaan viimeisessä sijoitusottelussa teimme vaihdon ja menin penkille - selässäni oli tuntemuksia, joiden vuoksi näin viisaammaksi säästellä.

Kokonaisuutena hyvä joukkuekisa, ja selkeä askel eteenpäin on otettu.

--

Toni Flink
 

« Takaisin