MIEKKAILU: Kalpajoukkueilla hyvät ottelut Vancouverissa

11.12.2023 Naisten ja miesten kalpajoukkueet ottelivat mainiosti sunnuntaina maailmancupin joukkuekilpailuissa, vaikka tappiot tilille avauskierroksella tulivatkin. Naiset hävisivät todella tiukan taistelun rankingissa 14. olevalle Japanille 42-45 ja miehet 32-45 maailmanlistan viitoselle Venezuelalle.

Naisten joukkue  Anna Salminen (FIE-ranking 179), Anna Vuorinen (266), Anni Vornanen (444) väänsi pitkin matkaa tasaisesti Japanin kanssa. Viimeisessä parissa Anna Salminen lähti vielä kuuden pisteen takaa (34-40) vahvaan haastoon Nozomi Satosta, mutta kolme pistettä eroa lopulta jäi. Suomen loppusijoitus oli 20:s. Mukana naisten kilpailussa oli 21 joukkuetta

 

Anna Salminen:
- Meiltä huikean hyvä matsi maailman rankingin neljäntenätoista olevaa Japania vastaan. Matsi oli alusta lähtien tasainen, välillä Japani nousi johtoon ja välillä me vastasimme omalla johtoasemallamme. 

- Taktinen pelimme toimi upeasti ja matsissa oli erinomaisia yksilösuorituksia jokaiselta. Ankkuriosuudella pääsimme kuuden pisteen taka-ajoasemasta lopuksi pisteen päähän vastustajistamme mutta siinä vaiheessa kellossa oli enää noin kymmenen sekunttia jäljellä ja tällä kertaa japanilainen sai pidettyä piste-eron. 

- Jopa Japanin valmennusjohto tuli matsin jälkeen vielä erikseen kehumaan meidän hyvää miekkailuamme. Samalla valmentaja myös kysyi mihin olemme jättäneet valmentajamme, koska isolla miekkailuresurssimaa Japanilla oli matsissa mukana yhtä monta valmentajaa, kuin meillä oli miekkailijoita. 

- Vaikka tappion tuska tuntuukin pahalta, otimme taas huikean harppauksen eteenpäin joukkueena ja tästä emme voi olla muuta kuin ylpeitä.

Miesten joukkueessa kokenut Niko Vuorinen (30) sai kaverikseen nuoren kaksikon Väinö Paavolainen, (776) ja Joona Rantanen (nr), joista Rantaselle maailmancupin kisaviikonloppu oli ensimmäinen. Vastaan asettui rankingviitonen Venezuela riveissään mm. Lontoon olympialaisissa maansa historian toisen olympiakullan miekkaillut Ruben Limardo.

Suomen loppusijoitus oli 28:s, mukana oli 31 maata.

Venezuela otti kisassa lopulta pronssia voitettuaan Suomen jälkeen Espanjan ja Unkarin ennen tappiotaan Italialle.

 

Niko Vuorinen:

- Meillä oli itse asiassa hyvä, kypsä ja taktinen ottelu, vaikka tulosta katsomalla ei ehkä siltä vaikuta. Kuitenkin kun huomioidaan, että meidän joukkueen kakkosmiehen maailmanranking on 776 ja kolmosmies ilman rankingia ensimmäistä kertaa kisoissa, ja Venezuela toisaalta otti juuri MM-pronssia ja joka ukko on top-100:ssa, ja kaksi parasta taitaa olla top 20:ssa, niin ottelu ei ollut lainkaan hassumpi. 

- Aloitettiin johtoasemasta, ja ukot taisteli tilannetta tasaisena pitkään. Joona piti ensikertalaisuudestaan huolimatta tonttinsa hyvin molempia Limardoja vastaan. Ei päästetty helpolla.

Maailmancup jatkuu tammikuun lopussa Qatarissa.

--

Toni Flink

  

« Takaisin