MIEKKAILU: Ei voittoja suomalaisille Qatarin finaalipäivänä

31.1.2024 Niko Vuorinen, Jaakko Paavolainen ja Anna Salminen jäivät kaikki otteluvoitoitta keskiviikkona 64 miekkailijan finaalipäivässa Qatarin Lusail Cityssä kalpamiekkailun vuoden ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa. Salmisen loppusijoitus oli 45., Vuorisen 47. ja Paavolaisen 55.

Niko Vuorisen vastustajaksi finaalikaavion ensimmäiselle kierrokselle tuli edellispäivältä uusintaottelusta viimeksi varsin tuttu ranskalainen Yannick Borel. Ranskalainen olo parempi 11-15. Borel on maailmanmestari vuodelta 2018 sekä nelinkertainen Euroopan mestari, viimeksi 2022. 

 

Niko Vuorinen:
- Oli kovimmasta mahdollisesta päästä vastustaja. Eilisen minimatsin seurauksena laadittiin uusi taktiikka Borelia vastaan, ja se toimi hyvin. Käytännössä painopiste oli lyhyessä matsissa ja painostuksessa ilman teräkontaktia. Peli pysyi hyvänä 10-10 asti, jolloin erehdyin hakemaan kahdesti terää, ja yritykseni kuitattiin välittömästi. Yritin päästä otteluun takaisin kiinni, mutta se ei enää onnistunut.
- Hassun näköinen matsi ulkoa päin katsottuna, mutta itse asiassa paria virhettä lukuunottamatta ottelu oli hyvä. Kunto sinänsä on kohdillaan.

Jaakko Paavolainen sai vastaansa  USA:n Jonas Hansenin (FIE ranking 91), joka vei voiton 10-15.

Anna Salminen sai finaalipäivän avauksessa vastaansa Viron Katrina Lehisin. Tokion olympialaisten joukkuekisan olympiavoittaja ja henkilökohtaisen kisan pronssinainen voitti Salmisen 15-5 edeten 32 joukkoon. Lehis on FIE-rankingissa sijalla 54, Salminen 173:s. Salmisen lioppusijoitus oli 45:s, Sijoitus sivusi Salmisen parasta maailmancupissa sitten vuoden 2017.

Anna Salminen:
- Tänään virolainen olympiavoittaja oli kovempi. Hän miekkaili fiksusti välttäen sellaiset tilanteet, joissa minä olisin päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiani. Tämän yksittäisen matsin tulos harmittaa mutta olen kuitenkin tyytyväinen kisaan kokonaisuudessaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Barcelonan maailmancuppiin

Suomen joukkue ja sijoitukset

Naiset:
45) Anna Salminen (FIE-ranking 173) 
136) Anna Vuorinen (FIE-ranking 263)

Miehet:
47) Niko Vuorinen (FIE-ranking 33)
55) Jaakko Paavolainen (FIE-ranking 68)
69) Akseli Heinämaa (FIE-ranking 179)

--

Toni Flink

« Takaisin