Miekkailijoilla edessä MM-taisto Budapestissa

14.7.2019 Miekkailun MM-mitaleista taistelaan tulevan reilun viikon ajana 15.-23.7. Unkarin Budapestissa, Bok Hallissa. Suomelta on mukana kymmenen miekkailijaa: kahdeksan kalvassa ja kaksi floretissa.

Naisten kalvan alkukilpailu käydään maanantaina ja 64-kaavio torstaina 18.7. Miesten kisapäiviä ovat tiistai 16.7. ja perjantai 19.7. Naisten floretti kisataan miesten kalvan kanssa samoina päivinä. 

Naisten kalvassa on mukana 189 ja miesten 227 miekkailijaa. Naisten floretissa kisaa 146 miekkailijaa.

Naisten kalpajoukkueemme muodostavat Suvi Lehtonen (FIE ranking 340), Anna Salminen (162), Ilona Syvälä (237) ja Anna Vuorinen (343). Miesten ryhmä on Tatu Nuotio (408), Jaakko Paavolainen (144), Topias Tauriainen (273) ja Niko Vuorinen (54) Naisten florettissa kisaavat Ruusa Degerman (319) ja Irene Enright (327). Joukkuejohtajana toimii Andras Tóth.

Viime vuoden MM-kisoissa Kiinan Wuxissa Jaakko Paavolainen oli parhaana suomalaisena 60:s ja naisten ainoa edustaja Anna Salminen oli 89:s. Miesten joukkue oli 27:s.

Tässä miekkailijoiden ennakkomietteitä:
Anna Vuorinen (1. MM-kisat):
- Intensiivinen kilpailuputki huipentuu nyt kauden finaaliin, MM-kilpailuihin. Finaalissa siis melkein ollaan. Tulevaisuuden kannalta arvokasta kokemusta on kerätty paljon tällä kaudella, katsotaan miten se näkyy näissä kisoissa. Unkarissa on hyvä kilpailla, koska täällä on hyvää maitoa.

Anna Salminen (paras MM-sijoitus 40. 2015):  
- Napolin kisoista jäi hyvä fiilis ja nyt innolla haastamaan uusia vastustajia täällä Budapestin MM-kisoissa. Unkarissa osataan myös järjestää kisoja hyvin, joten tiedossa on laadukkaat kilpailuolosuhteet, joka on aina plussaa.

Niko Vuorinen (paras MM-sijoitus 14. 2013): 
- Mitä oikeastaan on kaikkensa antaminen? Kysymyksen pariin minut siivitti keskustelu lounastauolla sparrikaverin kanssa Tatassa. Neljäs leiriviikko oli likimain pulkassa, ja puheenaiheeksi nousi tavoitteiden asettaminen, erityisesti nurkan takana odottavia MM-kisoja ajatellen. Latelin ympäripyöreitä, kunnes lounasseurani pysäytti minut toteamalla: ”Aina tulisi tavoitella kultaa.” Edeltävä kaappasi huomioni loppupäiväksi – milloin viimeksi olisin oikeastaan asettanut kultatavoitetta arvo- tai ylipäänsä mihinkään huipputason kisoihin? Pelkkää mitalitavoitetta ei lasketa.

- Ajatus juoksi. Suomalaisittain ei ole jostain syystä soveliasta nähdä itseään korkeuksissa; sehän olisi ylimielistä egoilua. Toisaalta, mikäli tavoite ei ole se kirkkain, niin millä todennäköisyydellä sitä lähtee kultaa kaulassa kotiin? Tuskin kukaan vahingossa voittaa maailmanmestaruutta. Huomioidaan, että MM-kisat ovat olympiakarsinnan kannalta kaikkein keskeisimmät karkelot, joten sikäli olisi hulluutta olla tavoittelematta parasta mahdollista sijoitusta. Näinpä lopulta päädyin siihen, etten ole antanut kaikkeani, mikäli en aseta kultatavoitetta. Kultatavoite vain soi korvissani paljon hurjempana kuin osittain konkretiaa pakeneva ”mitalitavoite”.

- Väittäisin siis, että valmistautumisleirien suurin harppaus tapahtui tällä kertaa henkisellä puolella. Hurjien tavoitteiden ja kotimaisen soveliaisuuden ristiaallokossa valitsen luottaa sellaiseen kaikkensa antavaan minuun, joka luottaa itseensä, omaan tekemiseensä ja kuljetun polkunsa suuntaan, silläkin uhalla, että kuulostan ylimieliseltä. Tavoittelen siis kultaa.

Tatu Nuotio (2. MM-kisat)
- Maailmanmestaruuskilpailut ovat päätös. Itse koitos päättää miekkailukauden, minkä lisäksi monet ovat epäilemättä päättäneet voittaa. Mutta vaikka tahto on vahva, voi vastustajan väistöt olla vahvempia, eikä miekkailualueella voittoa ansaita paremmuudella vaan paremmuus voittamalla. Hienovarainen ero ja eräänlainen lohtu.

- Keskikesän aurinko on jo aikansa lämmittänyt tätä loppusuoraa. Vaikka käsillä onkin kauden viimeinen sukellus miekkailuottelujen muuttuvaan labyrinttiin, ei kirkkainta kunniaa kohti kurkoiteta vahasiivin. Arpa on heitetty, mutta kärjet viritetty. Toivon omien syöksyjeni kuljettavan minut perjantain pudotusotteluihin saakka, mutta jos tappio on tuleva aiemmin, koittakoon se aikaisintaan ensimmäisen päivän viimeisillä askelmilla. Shakespearen Hamletia lainaten: on oltava valmiina, siinä kaikki.

Suvi Lehtonen (paras MM-sijoitus 51. 2010)
- Kisavalmistelut on tehty ja edessä vielä viimeinen, tärkein kisa. Tämän jälkeen  kausi on paketissa. Tavoitteena on saada miekkailu kulkemaan heti ensimmäisestä matsista. Alkueristä olisi tärkeää saada monta voittoa, niin tie olisi jatkossa vähän helpompi. Kova kisa tulossa, odotan innolla.

Topias Tauriainen   (paras MM-sijoitus 106. 2018)
- MM-kisat ovat kauden viimeiset kisat minullekin. Valmistautumisleiri Tanskassa meni hyvin. Toivottavasti kisoissa jatkuu samanlainen hyvä miekkailu.

Ilona Syvälä (1. MM-kisat)
- Odotan jo innolla kisaa. Kiva päästä miekkailemaan senioreiden MM-kisoihin ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on miekkailla alkuerät hyvin ja sen jälkeen nähtäväksi jää kuka tulee cup-matsissa vastaan

---------------

Toni Flink

Lue lisää kisasta tästä >

« Takaisin