Michaela Kock ja Anna Vuorinen 16:n joukkoon Kupittaa Tournamentissa

18.3.2018 Michaela Kock ja Anna Vuorinen olivat parhaat suomalaiset Turussa sunnuntaina käydyssä naisten kalpamiekkailun maailmancupin satelliittikilpailussa. Molemmat selviytyivät 16 parhaan joukkoon.

Kockin loppusijoitukseksi tuli 13:s ja Vuorisen 15:s. 32:en parhaan joukkoon miekkaili viisi muutakin suomalaisnaista: Anna Salminen (20.), Catharina Kock (24.), Sofia Tauriainen (27.), Hilla Hämäläinen (29.) ja Inka Mikkilä (32.).

Michaela Kock voitti ruotsalaisen Emelie Mummin 15-14, mutta kärsi sen jälkeen tappion turnauksen ykkössijoitetulle, maailmanlistalla sijalla 21 olevalle Viron Kristiina Kuuskille 8-15.

- Kilpailu alkoi hyvin, sain neljä voittoa kovassa alkuerässä, joka auttoi saamaan vireen heti päälle. Ensimmäinen pudotusottelu alkoi hieman nihkeästi mutta onnistuin keräämään itseni hyvin ja voitin lopulta tiukan ottelun yhdellä pistolla. Viimeisessä matsissa Viron Kuusk oli sitten tänään selvästi parempi. Ihan hyvä kisa kokonaisuudessaan ja seuraavaksi hyvillä fiiliksillä kohti Budapestin GP kisaa, Kocck kertasi.

Anna Vuorinen voitti cup-otteluissa intialaisen Rabika Rajkumarin 15-9 ja komeasti kokeneen virolaisen kaksinkertaisen MM- ja seitsemänkertaisen maailmancupin mitalistin Irina Embrichin 15-13. Tie nousi pystyyn liettualaista Vikte Azukaitea vastaan 11-15. Azukate otteli lopulta pronssia virolaisen Nelli Differtin tapaan. 

- Alkuerät menivät ihan hyvin ja niin myös ensimmäinen cupottelu. Sain Embrichiä vastaan yhden pisteen johdon ja sitä seurasi kuusi tuplaa eli ottelu eteni tasaisesti. Lopulta sain voiton hänen loppukiristä huolimatta. Miekkailuni oli tänään terävää ja onnistuin rankaisemaan häntä virheistä. Azukaiteakin vastaan oli todella tiukkaa ja tilanne oli 30 sekuntia ennen loppua 7-7. Siitä liettualainen sai piston ja minun piti alkaa hyökätä riskillä, Vuorinen kertasi.

Mukana naisten kalvassa oli 55 miekkailijaa 16:sta eri maasta. Kisan voiton vei Viron Katrina Lehis kukistettuaan finaalissa Unkarin Dorina Budain.

----
Toni Flink​

Lue lisää kisasta >

« Takaisin