M.Kock ja Vuorinen taistelivat Kazanin MM-kilpailun loppukilpailuun

17.7.2014

Miekkailun Kazanin MM-kilpailut käynnistyvät suomalaisten osalta sekä naisten että miesten kalvan karsinnoilla. Naisten kilpailuun osallistui 132 miekkailijaa ja miesten kilpailuun 187.

Naisten alkuerissä Helsingin Miekkailijoita edustavat Michaela Kock, Terhi Lumme ja Catharina Kock taistelivat hienosti itsensä jatkoon ja pudotusotteluihin. Kaikki kolme siirtyivät rankingin perusteella suoraan toiselle pudotuskierrokselle, jossa harmittavasti Michaela Kock ja Lumme joutuivat vastakkain. Tasaisen ottelun voitti lopulta Kock pistoin 15-12 ja hän jatkaa taistelua sunnuntain 64 parhaan miekkailijan loppukilpailussa. Catharina Kock puolestaan kohtasi ratkaisuottelussa USA:n Anna von Brummenin ja joutui tunnustamaan vastustajan paremmakseen luvuin 11-15. 

Miesten alkueristä miekkailuseura Habdan Kasper Roslander sekä Helsingin Miekkailijoiden Alexander Lahtinen ja Niko Vuorinen taistelivat jatkoon pudotusotteluihin. Roslander ja Lahtinen hävisivät vain yhden ottelun erässään, ja siirtyivät suoraan ratkaisevaan pudotusotteluun. Vuorinen puolestaan voitti vain kaksi alkueräotteluaan, mutta onnistui voittamaan ensimmäisen kierroksen pudotusottelunsa Tanskan Klaus Caningia vastaan. Ratkaisevassa viimeisessä ottelussa Suomen miehistä vain Niko Vuorinen onnistui voittamaan vastustajansa. Vuorinen selvisi sunnuntain loppukilpailuun voitettuaan Mauritiuksen Satya Gunputin selvin luvuin 15-5. Roslander hävisi Saksan kokeneelle Norman Ackermanille 7-15 ja Lahtinen vuoden 2011 maailmanmestarille Italian Paolo Pizzolle 12-15.

MM-tulokset, kalpa naiset:
Sijat 1.-64. ratkaistaan loppukilpiussa su 20.7.
Michaela Kock lähtee loppukilpailuun rankingsijalta 48. ja kohtaa ensimmäisessä ottelussa Viron kokeneen Irina Embrichin.
Muut suomalaissijoitukset:
81. Terhi Lumme FIN
87. Catharina Kock FIN
129. Suvi Lehtonen FIN

MM-tulokset, kalpa miehet:
Sijat 1.-64. ratkaistaan loppukilpailussa su 20.7.
Niko Vuorinen lähtee loppukilpailuun rankingsijalta 64 ja kohtaa ensimmäisessä ottelussa hallitsevan maailmanmestarin Viron Nikolai Novosjolovin.
Muut suomalaissijoitukset:
66. Kasper Roslander FIN
69. Alexander Lahtinen FIN
137. Rasmus Mellanen FIN

« Takaisin